1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Asperges met gerookte kip, sinaasappel & druiven

Asperges met gerookte kip, sinaasappel & druiven

Door: wilmiewillemse

  • Nederlands,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-05-2013

Ingrediënten 4 personen


- 1 kg. (witte) asperges,
- 200 gr. gerookte kipfilet,
- 2 sinaasappels,
- 20 witte druiven (zonder pit)
- 4 eetl. mayonaise,
- 6 eetl. room (slagroom/kookroom)
- 1 theel. gembersiroop,
- enkele druppels citroensap,
- 1 zakje rucola.


Asperges met gerookte kip, sinaasappel & druiven

Als salade geserveerd

Als salade geserveerd
Asperges met gerookte kip, sinaasappel & druiven

Alleen nog de saus erover

Alleen nog de saus erover
Asperges met gerookte kip, sinaasappel & druiven

Geserveerd als cocktail

Geserveerd als cocktail
Asperges met gerookte kip, sinaasappel & druiven

Hier nog zonder saus

Hier nog zonder saus

Dit lekkere hapje mocht ik onlangs proeven bij onze plaatselijke supermarkt.
Ik was meteen verkocht zo fris en lekker vond ik het
Ik heb meteen de nodige ingrediënten meegenomen en gelijk even langs mijn "eigen" adresje gegaan want asperges koop ik veel liever rechtstreeks van de teler.
Zo uit de grond, dezelfde dag op je bord, verser kan niet
`s Avonds stond bij ons dit heerlijke gerecht op tafel.
Je kunt het serveren als salade maar ook als cocktail en zelfs als amuse in mooie kleine glaasjes.

Ontdek meer:

Voorbereiding

- Was en schil de asperges, snijd de onderste centimeter eraf, en snijd ze vervolgens in stukken van 1 tot 2 cm,
- Kook de asperges in 8 min. beetgaar in water met zout, giet ze af en laat ze afkoelen.
- Maak ondertussen de saus door de mayonaise met de room en de gembersiroop door elkaar te roeren, voeg er een paar druppels citroensap aan toe.
- Ontvlies de sinaasappelpartjes en snijd de druiven doormidden
- Snijd de gerookte kipfilet in blokjes.

Bereidingswijze

- Schep de kip, asperges, sinaasappel en de druiven doorelkaar.
- Verdeel de rucola over de schaaltjes/glazen en schep hierop het kip-aspergemengsel.
- Giet de saus erover en garneer met aspergepunten.

Serveertip

Stokbrood met kruidenboter of ciabatta is hier lekker bij.

Bron

Jan Linders (zelf een beetje aangepast)



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top