Nachos del Mundo

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 19-05-2013

Gewoon lekker nachochips met van alles erop uit de oven. Heerlijk, snel en supermakkelijk. En de kleine eet ook graag `chippies met saus` als avondeten. Alleen niet dubbel-dippen... Geinspireerd op een thuisbezorger.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Benodigdheden voor 3 tot 4 porties

300g kippenreepjes
3 lente-uitjes
zakje tacokruidenmix
potje jalapeñopepers
klein blikje maïs
grote beker crème fraîche
3 tomaten
2 zakken nachochips (1x naturel, 1x nachocheese)
beetje verse koriander
250g geraspte oude kaas
potje salsasaus (met kinderen: geen hete nemen!)

voor de guacemole

twee zwarte, rijpe avocado`s
zakje avocado-mix
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
oven, ovenshaal

Voorbereiding

leg alle ingredienten klaar voordat je begint en verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereidingswijze

Snij de lente-uitjes in ringetjes en bak ze even kort. Voeg de kippenreepjes toe en roerbak tot de kip gaar is (gehakt zou ook kunnen). Voeg vervolgens de tacokruidenmix toe. Laat dit geheel goed gaar worden. (Let op: sommige kruidenmix is voor 500g vlees en we doen dit nu met 300g. Waarschijnlijk moet er ook wat water bij – kijk even op het zakje).

Pak een lasagneschaal en leg hier een bodem gemengde tacochips in. Verdeel hier het vlees/kruidenmengsel overheen. Verdeel hierover vervolgens de maïs, wat jalapeñopepers en wat klodders crème fraîche (hou een klein beetje over!). Snij de tomaten in kleine blokjes en verdeel ze ook gelijkmatig. Snij een klein beetje koriander goed fijn en verdeel dit ook. (Koriander kan snel overheersen).

Leg hier vervolgens weer een laagje gemengde chips, een flinke laag kaas, weer wat chips en weer een laagje kaas. Schuif dit geheel een minuut of 5 tot 8 in de oven. De kaas moet gesmolten zijn, maar de chips moeten niet verbranden!

Maak ondertussen snel de guacemole: Schil de avocado`s en prak ze fijn (of gooi ze even in de blender). Mix erbij en een schepje crème fraîche. Goed roeren en klaar! (Je kunt natuurlijk ook aan de gang gaan met een rood pepertje, wat knoflook en een uitje, maar dat kost iets meer tijd om goed door te trekken).

Als alles uit de oven komt, gewoon de schaal op tafel zetten en opscheppen met een grote lepel. Lekker wat salsadipsaus en guacemole erbij. En als je nog wat crème fraîche over hebt, kan dat ook op tafel. En de overgebleven chips ook gewoon…

Eet smakelijk!

Bron

http://strelitzia.net/wp/recipes/2012/01/14/nachos-del-mundo/

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten