BBQ Varkensvlees Recept (Char Siu/Char Siew)

  • Chinees,
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 19-05-2013
  • BBQ Varkensvlees Recept (Char Siu/Char Siew)

    BBQ Varkensvlees Recept (Char Siu/Char Siew)

    BBQ Varkensvlees Recept (Char Siu/Char Siew)

Dit recept heb ik gekregen van mijn Chineese vriendin Bee Yinn Low die tegenwoordig in Amerika woont.

De geheime ingrediënten om de beste char siu (char siew) ooit te maken zijn:

Keuze uit vlees - als je houdt van char siu (char siew) mals, sappig, sappig, en een beetje vet, gebruik varkensvlees buik. Als je liever een vlezige char siu (char siew) wilt, ga dan voor varkenslende.

Maltose - genaamd "麦芽糖" in het Chinees, moutsuiker is het geheime ingrediënt dat char siu (char siew) zijn kleverig zoete smaak en textuur geeft. Honing is gewoon de kers op de taart.

Chinese rose wijn - Deze wijn is zeer geurig en geeft een zeer mooie smaak aan deze BBQ varkensvlees of char siu (char siew) recept.

Vijfkruidenpoeder

Deel dit recept

Ingrediënten
1 groot stuk varkensvlees (gesneden in 4 stukken)
3 teentjes knoflook (fijngehakt)
1 1/2 eetlepels olie

Char Siu (Char Siew) Saus:

1 1/2 eetlepels moutsuiker
1 1/2 eetlepels honing
1 1/2 eetlepels hoisinsaus
1 1/2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel Chinese rose wijn
3 mespuntjes witte peper
3 druppels rode kleurstof (optioneel)
1/2 theelepel vijfkruidenpoeder
1/2 theelepel sesamolie
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Doe moutsuiker, honing, hoisinsaus, sojasaus, wijn, witte peper, kleurstof, vijfkruidenpoeder en sesamolie in een sauspan, opwarmen en roer-goed tot alles gemengd is en iets dikker en plakkerig is geworden. Laat goed afkoelen.

Marineer het varkensvlees met 2/3 van de char siu saus en de gehakte knoflook gedurende 24 uur. Voeg 1 1/2 eetlepel olie in de resterende char siu saus. In de koelkast bewaren.

Bereidingswijze

De volgende dag, verwarm de oven voor en braad de char siu gedurende 15 minuten (schudt het overtollige char siu saus eraf voordat je gaat roosteren). Haal ze uit de oven en rijg de char siu stukken op metalen spiesen en grill ze boven vuur (bijvoorbeeld op een barbecue of een kookplaat). Bestrijk het met de resterende char siu saus tijdens het grillen totdat de char siu perfect verkoold is. Snijd de char siu in hapklare stukken, besprenkel de resterende char siu saus over en serveer meteen.

Bron

Bee Yinn Low

Laatste reacties

deonart avatar
deonart 31-07-2013

schouderlappen meer aan één stuk en dan in dikke parten gesneden

deonart avatar
deonart 31-07-2013

schouderkarbonaden aan één stuk en dan in stukken gesneden. Je heb de vet nodig in Char Siew

Beezwax avatar
Beezwax 31-07-2013

Wat voor varkensvlees is er gebruikt?

caroca avatar
caroca 09-07-2013

Bedankt voor de tip Deon!

deonart avatar
deonart 16-06-2013

Rose wijn (Meiguilu) is geen gewone rose wijn, maar is een gedistilleerd wijn de vervangen kunnen worden met Jenever of Wodka.

caroca avatar
caroca 15-06-2013

@Delarosa, is chinese rose wijn dan hetzelfde als gewone rose wijn?. Bedankt voor je tip wbt de moutsuiker!

jikke2 avatar
jikke2 15-06-2013

Het lijkt me heerlijk en ga het zeker uitproberen als de het eindelijk bbq-weer is. Het lijkt me ideaal om het daarop af te maken. Wat zal dat heerlijk gaan ruiken.....en smaken

Delarosa avatar
Delarosa 15-06-2013

Rose kan je natuurlijk overal wel kopen, moutsuiker kan je vervangen door basterdsuiker. Licht of donker is naar eigen smaak.

caroca avatar
caroca 14-06-2013

Heerlijk lijkt mij dit. Moet ook op jacht naar moutsuiker en rose wijn. Kan dit vervangen worden?

ing988 avatar
ing988 14-06-2013

Mijn favoriete chinese gerecht.....dank! (nu op zoek naar moutsuiker en rose wijn)

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten