1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Europese keuken
  5. Quiche
  6. Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

  • Europees, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 19-05-2013

Ingrediënten


100 gram bloem
60 gram boter
1/2 dl water
zout
3 eieren
3 eetlepels melk
100 gram ham (plakjes)
500 gram oude kaas


Verder heb je nodig


Oven
bakvorm

Quiche Lorraine
Quiche Lorraine
Quiche Lorraine
Quiche Lorraine

Lekkere hartige taart

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 210 graden

Bereidingswijze

1.
Snijdt de boter in kleine stukjes en voeg de bloem, wat zout en het water toe en roer dit voorzichtig door elkaar zodat het een samenhangende massa vormt

2.
Vet de bakvorm in met wat boter of olieen bekleed deze met het deeg

3.
Beleg de bodem met een paar plakjes ham, een laag dikke plakken oude kaas, weer wat ham en als laatste weer wat oude kaas

3.
Klop de eieren met de melk los en giet dit over de ham/kaas in de bakvorm

4.
Zet de taart in de voorverwarmde oven voor circa drie kwartier totdat deze lichtbruin en gaar is

Bron

Huwelijksrecept van Annemiek Molenaar



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Kookmaatjes


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Kookmaatjes
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top