Frietjes met varkenshaasje en zelfgemaakte ketchup

  • Nederlands,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 18-05-2013

De zoete aardappel wordt ook wel Bataat genoemd. Je kunt de hoeveelheden en smaak altijd nog aanpassen naar eigen inzicht.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Frietjes met varkenshaasjes

800 g Zoete Aardappels
Zonnebloemolie
2 takjes Rozemarijn
2 Uien
6 teentje Knoflook
1 stukje Gember
1 vers rood Pepertje
400 g Varkenshaasje
2 Venkel knollen
3 Sinaasappels
Olijfolie xtra vergine


Ketchup

4 Vleestomaten
1 el Tomatenpuree
100 ml Balsamicoazijn
2 el Honig
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Bakpapier

Voorbereiding

Schil en snij de aardappels in dunne frietjes. Snij de tomaten in vieren en haal de zaadlijstjes eruit. Pel en snipper de uien en knoflook. Halveer de venkel en verwijder de harde kern en snij in dunne reepjes. Pel de sinaasappels en snij in plakjes. Zet de rest van de benodigdheden klaar.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C.


Frietjes

Meng de frietjes in een grote kom samen met ′n scheut olie, (friet)zout, peper en rozemarijn. Verdeel de frietjes over de met bakpapier beklede bakplaat. Schep de frietjes naar circa 20 min. om en bak nog voor ongeveer 5 min. verder af.


Ketchup

Snij de tomaten, zonder zaadlijsten, in blokjes. Pureer met een staafmixer de tomaat, tomatenpuree, balsamicoazijn en honing glad en breng op smaak met wat zout en peper. Breng de puree in een pan aan de kook en laat dit zo′n 15 min. pruttelen. Breng op smaak met nog wat zout.


Varkenshaasje

Meng de reepjes varkenshaasje in een kom samen met ′n scheut olijfolie, ui, knoflook, gember en Pepertje. Bak dit in de wok op hoog vuur om en om in circa 5 min. goudbruin.


Salade

Meng in een kom de venkel, sinaasappel, balsamicoazijn samen met wat olijfolie en breng op smaak met eventueel wat kruidenzout.

Bron

24 kitchen/van mij

Serveertip

Lijkt mij ook lekker met rijst of couscous

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten