1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Marokkaanse keuken
  5. Marokaanse kip tajine

Marokaanse kip tajine

Door: lydiaS7

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-05-2013

Ingrediënten 4 personen


400 gr kipfilet
1 blik kikkererwten 400 gr
1 blik tomatenblokjes 400 gr
200 ml kippenbouillon
2 teentjes knoflook
2 uien
1 el kurkuma
1 el komijn
1 el gemalen komijn
1 tl kaneel
1 citroen
3 tomaten
250 gr couscous
1/2 kopje pijnboompitten
griekse yoghurt
munt


Marokaanse kip tajine
Marokaanse kip tajine

Heerlijk snel/makkelijk gerecht uit de Marokaanse keuken.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de uien en knoflook fijn. Snijd de kipfilet in blokjes.
Giet de kikkererwten in een zeef en laat uitlekken. Rooster de pijnboompitten in een droge Koekenpan en laat ze daarna afkoelen. Snijd de tomaten in kleine blokjes.

Bereidingswijze

Verhit een scheut olie in de pan en fruit hierin de ui met de knoflook totdat de ui glazig is. Voeg de specerijen toe en bak even mee. Voeg daarna de kip toe en bak gedurende 3 minuten. Voeg daarna het blik tomatenblokjes, kikkerwten, kippenbouillon en het sap van een halve citroen toe. Breng op smaak met zout en peper en laat dit gedurende 15 minuten sudderen.

Doe de couscous in een schaal en voeg kokend water toe totdat de couscous net onder staat. Dek de schaal af en laat ongeveer 3 minuten staan. Maak daarna de couscous met een vork los. Voeg de pijnboompitten, tomatenblokjes en munt toe en breng op smaak met wat olijfolie, citroensap, zoute en peper.

Serveertip

Serveer de kip tajine met de griekse yoghurt.

Bron

Everydaygourmet.tv



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lydiaS7
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top