Rucolasalade met feta, spek en appel

  • Nederlands, Salade
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 17-05-2013
  • Rucolasalade met feta, spek en appel

    Rucolasalade met feta, spek en appel

    Rucolasalade met feta, spek en appel

Voedingswaarde per portie:
20 gr koolhydraten/575 kcal/39 gr eiwit/37 gr vet

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
100 gr rucola
200 gr granny smith appel
150 gr spek
1 bakje kipreepjes
200 gr cherrytomaatjes
150 gr feta
80 gr croutons
50 gr Parmezaanse kaas
100 ml Caeser saladedressing
200 gr focaccia
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 640,26 kcal
Koolhydraten 43,32 g
Eiwitten 30,97 g
Vetten 37,04 g

Bereidingswijze

Verhit in een koekenpan de olie. Bak de spekreepjes in 3 min. uit. Voeg de kipreepjes toe en bak ze in 4-5 min. bruin en gaar. Verdeel ca. 3/4 van de rucola langs de rand van een schaal. Meng de kip- en spekreepjes met de appel en de bosui en leg dit in het midden van de schaal. Strooi er de tomaat over.
Verbrokkel de feta boven de salade en bestrooi met de rest van de rucola. Verdeel de dressing over de salade en bestrooi met de croutons en tenslotte met de Parmezaanse kaas. Serveer de salade met knapperige focaccia.

Bron

www.jumbosupermarkten.nl'

Serveertip

Vervang voor een vegetarische salade de spek en de kip door 6 in partjes gesneden hardgekookte eieren en 100 gr gehakte walnoten.
Zelf croutons maken? Verwarm de oven voor op 185 ºC. Snijd blokjes van 1 cm van het brood. Besprenkel de broodblokjes op een bakplaat met olijfolie en bak ze in 10 min. goudbruin en krokant.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten