Donuts

 • Amerikaans,
 • 60-120 min.
 • Geplaatst op 17-05-2013
 • Donuts

  Donuts

  Donuts

 • Donuts

  Donuts

  Donuts

 • Donuts

  Donuts

  Donuts

 • Donuts

  Donuts

  Donuts

Kijk voor meer recepten op mijn persoonlijk blog www.delimalicious.nl

Deel dit recept

Ingrediënten 35 personen
Voor ongeveer 35 donuts:

45 gr roomboter
2 eieren
170 gr kristalsuiker
500 gr bloem
snufje zout
240 ml yoghurt
zakje bakpoeder

Voor het suikerlaagje:
1 ei
melk
fijne kristalsuiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan om te frituren

Bereidingswijze

(Gebruik de keukenmachine of een handmixer met een deeghaak). Laat de boter smelten in een pannetje. Doe de suiker met de eieren in de keukenmachine en meng totdat een romig mengsel ontstaat. Meng ondertussen de bloem, het bakpoeder en een snufje zout door elkaar en doe dit bij het eimengsel. Roer vervolgens de boter en de yoghurt er ook door. Het is een zeer plakkerig deeg, laat het daarom minimaal een half uur rusten in de koelkast (ik maakte twee porties deeg en 1 portie heeft zelfs heel de nacht in de koelkast gelegen). Bestuif je werkblad en je handen met bloem en maakt kleine bolletjes van het deeg (zie foto).Verhit de zonnebloemolie in een pan tot ong 160° /170 ° C. Bestuif je handen goed met bloem, draai een bolletje deeg in je handen. Leg het bolletje op het werkblad, doe wat extra bloem op je vinger en steek een gat in het midden van het deeg. Draai het deeg een paar keer rond je vinger, zodat het gat groter wordt en doe ze in de hete olie. Bak het deeg in 2 minuten mooi bruin. Laat heel even afkoelen en controleer de donut of hij gaar is aan de binnenkant. Als de donut van binnen gaar is bak dan de overige deegballetjes op dezelfde manier. 

Maak een papje van 1 ei en een beetje melk (ong. 50 ml). Doe flink kristalsuiker in een diep bord. Smeer de donuts met een kwast licht in met het ei/melkmengsel, haal ze daarna direct door de suiker. Leg ze op een schaal en serveer...

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

tako avatar
tako 01-02-2015

Ik heb de donuts gemaakt maar ze moeten wel wat langer dan 2 minuten in de pan anders zijn ze nog rauw van binnen. Ik heb ze ong. 4 à 5 minuten laten bakken en toen waren ze goed. Het smaakte wel heerlijk als is het wel veel en plakkerig werk.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten