Gepofte knoflook

  • Wereld,
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 17-05-2013
  • Gepofte knoflook

    Gepofte knoflook

    Gepofte knoflook

Een simpel maar doeltreffend bijgerecht voor de typische bourgondier.

Deel dit recept

Ingrediënten
knoflook, zeezout,olijfolie
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 349,00 kcal
Koolhydraten 15,50 g
Eiwitten 3,20 g
Vetten 30,25 g
Benodigdheden
oven,bakplaat

Voorbereiding

oven voorverwarmen op 130 graden hete lucht

Bereidingswijze

Neem de hele knoflookbollen snij de bovenkant eraf zodat de bollen zodat de bovenkant van de tenen net zichtbaar worden. en leg ze op een bakplaat ingevet met wat olijfolie en zeezout.
voeg in de knoflookbol een theelepel olifolie toe en een goede snuf zeezout.

plaats de knoflook in de oven gedurende 2 uur op 130 graden hete lucht.

Af laten koelen en eet ze zo.
Wel even pellen natuurlijk.

Ook is de gepofte knoflook perfect te geruiken als basis voor kruidenboters, soepen sauzen etc.

Het lekkere hieraan is dat de scherpe smaak van de knoflook door het poffen verdwijt en je een zachte subtiele knoflooksmaak overhoudt.

Serveertip

brood, bijgerecht, marinade,

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten