Gepofte knoflook
- Wereld,
- 60-120 min.
- Geplaatst op 17-05-2013
Een simpel maar doeltreffend bijgerecht voor de typische bourgondier.
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 349,00 kcal |
Koolhydraten | 15,50 g |
Eiwitten | 3,20 g |
Vetten | 30,25 g |
Benodigdheden
oven,bakplaatVoorbereiding
oven voorverwarmen op 130 graden hete lucht
Bereidingswijze
Neem de hele knoflookbollen snij de bovenkant eraf zodat de bollen zodat de bovenkant van de tenen net zichtbaar worden. en leg ze op een bakplaat ingevet met wat olijfolie en zeezout.
voeg in de knoflookbol een theelepel olifolie toe en een goede snuf zeezout.
plaats de knoflook in de oven gedurende 2 uur op 130 graden hete lucht.
Af laten koelen en eet ze zo.
Wel even pellen natuurlijk.
Ook is de gepofte knoflook perfect te geruiken als basis voor kruidenboters, soepen sauzen etc.
Het lekkere hieraan is dat de scherpe smaak van de knoflook door het poffen verdwijt en je een zachte subtiele knoflooksmaak overhoudt.
Serveertip
brood, bijgerecht, marinade,
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties