6-8 scharreleieren
100 gram tarwebloem
2 sinaasappels in halve partjes gesneden
2 bananen in schijfjes gesneden
2 kiwi`s in schijfjes gesneden
2 perziken (uit blik als er geen verse zijn) in stukjes gesneden)
2 eetlepels honing
zilvervliesrijst
100 gram gemengde noten zoals walnoten, ongezouten cashewnoten enz. (geen pinda`s)
diepvries tuinbonen (400 gram)
Bonenkruid.
Lekkere en gezonde combinatie! Een Houtsmuller recept.
Klop de eieren met de honing tot een dikke, maar vloeibare massa. Dit gaat snel als je de schaal waarin je
klopt in een bak met heet water zet.
Roer voorzichtig daarna de bloem erdoor. Niet te lang roeren.
Bak op laag vuur dit mengsel in een grote vuurvaste schaal (die ook in de oven kan) tot er een soort van
vastigheid als basis in de omelet ontstaat. Til de randen van de omelet voorzichtig wat op en laat wat van
het vloeibare eronder lopen.
Verdeel het kleingesneden fruit royaal over de omelet (er moet bovenop ook nog wat vloeibaar zijn) en zet
de schaal nu in een voorverwarmde oven. (200 graden C.)
Laat de omelet een 10 tot 15 minuten in de oven. Regelmatig controleren en niet laten verbranden.
De vruchten worden als het ware ingebed in het eimengsel. Zowel warm als koud te serveren.
Kook ondertussen de zilvervliesrijst gaar in water. Na afgieten vermengen met de kleingesneden noten en
nog vijf minuten mee verwarmen.
Tuinbonen ontdooien en verwarmen en vlak voor gebruik met wat bonenkruid vermengen.
Http://www.kanker-actueel.nl/download/houtsmullerrecepten.pdf