1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. zalmfilet met romige sinaasappelsaus

zalmfilet met romige sinaasappelsaus

  • , Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 17-05-2013

Ingrediënten 4 personen


1 ui, gesnipperd
olijfolie
1 sinaasappel
1,5 dl droge witte wijn
halve pot visfond
1 pakje koksroom
takjes tijm
peper
zwarte olijven (zonder pit)
3 stuks zalmfi let (per stuk ongeveer 150 gram)



Gemakkelijk en lekker - en gezond! Houtsmuller-recept.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Sinaasappel schoonboenen.

Bereidingswijze

Ui in olijfolie fruiten.
Sinaasappelschil dun eraf raspen. Sinaasappel uitpersen.
Sinaasappelsap en helft van sinaasappelrasp met
wijn en visfond aan de ui toevoegen. Aan de
kook brengen en op hoog vuur tot circa 1 dl
laten inkoken.
Saus boven kom door zeef gieten en terugdoen
in de pan en opnieuw aan de kook brengen.
Room en rest van sinaasappelrasp toevoegen
en de blaadjes tijm erbij doen. Op hoog vuur
inkoken tot gebonden saus ontstaat (circa 4
minuten). Op smaak brengen met peper en
eventueel wat zout.
In koekenpan rest van olijfolie verhitten en
zalmfi lets rondom bruin en gaar bakken (circa
drie minuten een elke kant)
Zalmfi lets op borden leggen, saus eromheen
schenken en het geheel garneren met olijven en
rest van de tijm.

Serveertip

Met rijst of krielaardappeltjes en salade

Bron

Http://www.kanker-actueel.nl/download/kookboek.pdf



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van charkamman


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van charkamman
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top