1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Makreel met munt (Houtsmuller)

Makreel met munt (Houtsmuller)

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-05-2013

Ingrediënten 4 personen


2 verse makrelen
2 teentjes knoflook
flinke tak muntblad
1 stronk paksoi
aardappelen voor vier personen
2 eetlepels olijfolie
2 uien
250 gram champignons
peper, tamari of shoyu
citroen
bekertje crème fraîche, 125 ml.
peterselie.



Makreel in de oven met munt, champignons en paksoi - volgens het kookboek van Houtsmuller (gezond!)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de kop van de vis en laat de staart eraan, was de vis schoon en maak twee inkepingen over de rug en laat uitlekken. Verwarm de eetlepels olijfolie (niet bakken) en knijp een teentje knoflook hierin uit en verwarm een minuut of vijf. Laat afkoelen.

Bereidingswijze

Smeer de vis in met de reeds eerder gemaakte knoflookolie en besprenkel de vis met wat tamari of shoyu met en peper. Vooral binnenin de vis. Vul deze nu met ¾ van het gehakte pepermuntblad en leg hem in een vuurvaste vierkante lasagne schaal,overgiet met citroensap. Dek af met folie en zet hem even weg tot alles gereed is.
Kook intussen de aardappelen. Was de paksoi en verwijder het bladgroen. Snijd de stengels in dunne reepjes en hak ze kort. Leg ze in een andere af te sluiten braadpan en giet er de rest van de olijfolie overheen en bestrooi met wat peper. Snijdt nu ook de uitgelekte paksoibladeren in reepjes en hak ze fijn. Fruit de uienringen met de rest van de knoflook in een koekenpan en voeg later de gesneden champignons toe. Zet nu de vis in de oven en laat in 20 tot 30 minuten gaar worden op 240 graden.
Haal de vis eruit en ondertussen heeft u de paksoistengels met olijfolie ongeveer tien minuten laten stoven. Voeg nu het gesneden bladgroen van de paksoi toe en een paar eetlepels crème fraiche, roer door elkaar en verwarm alles nog vijf minuten.

Serveer de vis nadat u met een scherp mesje het vel eraf hebt gestroopt met daarbij de gekookte aardappelen, bestrooid met peterselie en als bijgroente de gefruite uien en champignons.

Serveertip

Met een frisse salade

Bron

Http://kanker-actueel.nl/makreel-met-munt.html



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van charkamman


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van charkamman
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top