1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Zalm
  5. Asperges met zalm

Asperges met zalm

Door: hedy1962

  • Italiaans,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-05-2013

Ingrediënten 4 personen


200 gr gerookte zalm
2 eetl Italiaanse salademix ( met gedroogde tomaatjes , pitten en croutons )
1 kg asperges
1/2 citroen
2 eetl rucola
2 eetl verse bieslook
2 eetl verse peterselie
10 blaadjes basilicum
10 snacktomaatjes
Grana Pardano
Peper / zout
3 eetl olijfolie


Verder heb je nodig


Pan , vork en kaasrasp.


Een HEERLIJKE visgerecht , waar de smaak van afspat !

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de asperges en snij de droge stukjes aan de onderkant eraf.
Doe de asperges met wat zout in water tot het kookt.
Draai het vuur laag en stoof de asperges 10 a 15 min naar gelang de dikte gaar ( niet slap ) en laat ze afkoelen.

Bereidingswijze

Klop een dressing van de olijfolie , citroensap , peper en zout.
Hak de bieslook en basilicum fijn en pluk de peterselie.
Halveer de snoeptomaatjes.
Verdeel de asperges over de borden.
Drapeer de zalm over de dressing.
Verdeel hierover de verse kruiden , de snoeptomaatjes en de Italiaanse mix.
Schaaf wat Grano Pardano kaas eroverheen en maak het geheel mooi af met de dressing.

Bron

Receptenkaart Liddl



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hedy1962
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top