CONGEE

  • Chinees, Bijgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 16-05-2013
  • CONGEE

    CONGEE

    CONGEE

  • CONGEE

    CONGEE

    CONGEE

  • CONGEE

    CONGEE

    CONGEE

ZHOU

"Alle culturen kennen gerechten waar mensen troost uit putten.Er was tijdens de Jin-dynastie een functionaris die zo verlangde naar de waterplantsoep en gehakte baars uit de regio, dat hij zijn post verliet en huiswaarts keerde. Maar het troost-voedsel dat wereldwijd het meest gegeten wordt, is waarschijnlijk congee.Dit gerecht streelt de tong, is een weldaad voor de maag en lijkt bijna rustgevend te werken."

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
150 gr jasmijnrijst
1/2 theel. zout
2 theel. bakolie
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 141,00 kcal
Koolhydraten 29,25 g
Eiwitten 2,63 g
Vetten 1,38 g

Bereidingswijze

Spoel de rijst af en laat hem uitlekken. Meng hem met het zout en de olie en laat hem 30 minuten staan. Spoel hem af en laat hem uitlekken.

Breng 2,4 liter water op hoog vuur aan de kook in een pan met een dikke bodem. Voeg de rijst toe, breng het water aan de kook, doe de deksel half op de pan en laat de rijst circa 1+1/2 uur zachtjes koken. Roer af en toe. De rijstkorrels zullen openbarsten, oplossen in het water en tot slot een zachte rijstepap vormen.

Eet congee met of zonder smaakmakers en andere ingrediënten.

Bron

[b]Fuchsia Dunlop[/b]

Serveertip

Variatie

Congee met kip en shiitakes
Week de gedroogde shiitakes voor 30 minuten in hete water uit de waterkoker. Marineer plakjes rauwe kip in wat sojasaus, fijngehakte gember, bakolie en water gemengd met aardappelzetmeel. Verwijder de steeltjes van shiitakes en snijd de hoedjes in plakjes. Voeg de shiitakes en de kip toe aan je hete congee en laat het geheel nog 5 minuten koken. Doe de deksel op de pan en laat congee circa 10 minuten rusten. Garneer de congee tot slot met het groen van een lente-ui, sesamolie en witte peper.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten