Oreo cheesecake cupcake
- Internationaal, Banket
- 20-30 min.
overheerlijke Oreo cheesecake cupcakes. Deze zijn echt onweerstaanbaar lekker en super makkelijk om te maken.
Ingrediënten 10 personen
14 oreo koekjes
200 gram roomkaas (b.v. monchou)
50 gram suiker
1 grote ei
100 gram witte chocolade
40 ml room (35% vet)
1/2 theelepel vanille extract
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 229,98 kcal |
Koolhydraten | 21,75 g |
Eiwitten | 3,89 g |
Vetten | 13,99 g |
Benodigdheden
Muffinblik voor min. 10 stuks; papieren vormpjes; mixer
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 150 graden c.
Bereidingswijze
Plaats 10 papieren bakvormpjes in een muffinblik en leg op de bodem van elk bakvormpje een heel koekje.(de overige 4 koekjes worden iets later gebruikt!)
Klop met de mixer op middelmatige snelheid de roomkaas tot een glad geheel.
Voeg daarna geleidelijk de suiker toe totdat het geheel goed gemengd is en vervolgens kun je het vanille extract toevoegen.
Druppel de opgeklopte eieren beetje bij beetje toe.
Laat de chocolade smelten samen met room in een kom "au bain Marie".
Klop vervolgens de witte chocolade en slagroom door het mengsel
Schep als laatste met de pollepel de 4 verkruimelde koekjes door het beslag.
Verdeel het beslag gelijkmatig over de cupcakevormpjes.
Bak de cupcakes gaar in ongeveer 20 minuten.
Laat de cupcakes de eerste tien minuten na het bakken, buiten de oven in het blik afkoelen.
Laat de cupcakes minstens 1 uur afkoelen op een rooster, daarna nog 4 uurtjes in de koelkast en je Oreo Cheesecake Cupcakes zijn klaar.
Bron
http://dulcefreska.blogspot.nl