Gebak met kersen en vanillepudding

  • Tussendoortje
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 16-05-2013

Een heerlijk gebak met kruimelige cake en een garnering van vanillepudding met kersen.

Deel dit recept

Ingrediënten 13 personen
650 gram boter
8 eieren
2 zakjes vanillesuiker
2 x Oetker Backin bakpoeder
200 gr suiker
4x dr. Oetker vanillepudding
2 of 3 potten pitloze kersen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven, bakplaat, mixer, garde.

Voorbereiding

Meng in een beslagkom 400 gr. boter (of halvarine) met 500 gr. bloem, de 2 zakjes vanillesuiker en 2 x Backin. Meng dit met de mixer tot een luchtig geheel.
Verdeel dit vervolgens over de bakplaat.
Verwarm de oven voor op 180 gr.

De kruimelgarnering:
Meng met de hand 250 gr. boter (of halvarine) met 200 g suiker en 400 gr. bloem. Verdeel de garnering vervolgens over de 1e aangebrachte taartbodem.

Bereidingswijze

Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak het geheel in 30 min. gaar. Klop ondertussen de vanillepudding.

Haal het gebak uit de over en laat het afkoelen.

Breng daarin de mix van vanillepudding en uitgelekte kersen op het zojuist afgebakken en afgekoelde gebak.

Eet smakelijk.

Bron

Van een collega

Serveertip

Varieer de kersen met stukjes banaan of appel etc.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten