AUBERGINES MET `VISAROMA`

  • Chinees, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 16-05-2013
  • AUBERGINES MET `VISAROMA`

    AUBERGINES MET `VISAROMA`

    AUBERGINES MET `VISAROMA`

  • AUBERGINES MET `VISAROMA`

    AUBERGINES MET `VISAROMA`

    AUBERGINES MET `VISAROMA`

YU XIANG QIE ZI

"Dit gerecht is het perfecte voorbeeld van de geslaagdheid van smaken die zo kenmerkend is voor de Sichuanese keuken. De chilipeper-tuinbonenpasta, geeft dit gerecht een warme smaak en prachtige glans. De knoflook, gember en lente-ui voegen een extra smaakimpuls toe en de zoete suiker en zure azijn zorgen dat de andere smaken een harmonieus geheel vormen."

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 gr aubergines
zout
bakolie om in te frituren (in een wok met bolle bodem is 400 ml voldoende)
1+1/2 eetl. Sichuanese chilipeper-tuinbonenpasta
1 eetl fijngehakte gember
1 eetl. fijngehakte knoflook
150 ml (kippen)bouillon
2 theel. fijne kristalsuiker
3/4 theel. aardappelzetmeel, aangelegd met 1 eetl. koud water
2 theel. chinkiangazijn (zwarte azijn)
4 eetl. in dunne ringen gesneden groen van een lente-ui
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd de aubergines in de lengte in 3 dikke plakken. Snijd de plakken in gelijke korte reepjes. Bestrooi de reepjes met zout, schep ze goed om en laat ze in een vergiet minstens 30 minuten uitlekken.

Verhit de bakolie in een wok tot 180*C. Frituur de aubergine in porties circa 3-4 minuten tot ze licht goudgeel en boterzacht zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Giet de bakolie af, spoel de wok schoon en zet hem op matig vuur. Doe 3 eetlepels verse olie in de hete wok. Voeg de Sichuanese pasta toe en roerbak tot de olie rood kleurt en lekker ruikt. Voeg dan de gember en knoflook toe en blijft roerbakken tot zij ook lekker ruiken Pas op dat de smaakmakers niet verbranden en haal de wok even van de vuur als de temperatuur dreigt te hoog te worden (de inhoud van de wok van de wok moet gemoedelijk sissen, niet knetteren).

Voeg de bouillon en de suiker toe. Meng het geheel goed en breng het eventueel op smaak met zout. Voeg de aubergines toe en laat ze zachtjes een minuutje sudderen in de saus. Roer dan de aardappelzetmeelpapje even door, giet het over de aubergines en roer voorzichtig zodat de saus bindt. Voeg de azijn en lente-ui toe, roer het gerecht door en serveer het.

Bron

[b]Fuchsia Dunlop[/b]

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten