HEERLIJK vers gebakken olijvenbrood

  • Italiaans, Buffet
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 16-05-2013

HEERLIJK olijvenbrood , hier kun je van blijven eten !!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 pak witbroodmix
50 ml olijfolie extra vergine
100 gr groene + zwarte olijven , zonder pit
grof zeezout
1 eetl gedroogde rozemarijn
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Bakplaat , oven en deegroller.

Voorbereiding

Maak het brooddeeg volgens de aanwijzing op de verpakking , maar vervang de boter door 2 eetl olijfolie.
Laat 30 min afgedekt rijzen.
Vet een bakplaat in met de helft van de overgebleven olie.
Sla het deeg terug en kneed het nogmaals goed door.

Bereidingswijze

Verwarm de oven 15 min voor op 200 graden.
Rol het deeg uit tot een platte lap en leg het op de bakplaat.
Bestrijk het deeg met de rest van de olie en duw de olijven erin.
Bestrooi met zeezout en rozemarijn.
Bak het olijvenbrood in ca 20 min gaar en bruin in de oven.
Smullen maar !!

Bron

Boodschappen

Serveertip

In plaats van olijven zijn zongedroogde tomaatjes , kappertjes , ansjovis of hamreepjes ook heel lekker in het brood.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten