Kokosrijstsalade met zalm en groenten
- Thais,
- 20-30 min.
Een SMAAKVOLLE , Oosterse salade , die er ook nog eens fantastisch uitziet !
Ingrediënten 4 personen
300 gr basmatirijst1 blik kokosmelk ( 400 ml )
1 limoen , schoongeboend
1 bos groene asperges ( 500 gr )
1 zak sugarsnaps ( 200 gr )
1 rode peper
1 stuk verse gemberwortel ,( ter grootte van een duim )
3 eetl Japanse sojasaus ( flesje 250 ml )
evt . snufje zout
400 gr gerookte zalm , in stukjes
1 bakje koriander ( 15 gr ) , blaadjes grof gesneden
Benodigdheden
Pan , mes , dunschiller , citruspers , kommetje en rasp
Voorbereiding
Doe de rijst in een pan en voeg de kokosmelk , 300 ml water en wat zout toe.
Snijd met een scherp mesje of dunschiller een paar flinke stukken groene schil van de limoen en voeg toe aan de rijst.
Breng aan de kook en laat 10 min zachtjes koken.
Zet het vuur uit , verwijder de limoenschillen en laat de rijst met het deksel op de pan nog 15 min staan.
Snijd ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges en snijd ze in stukken van 3 cm.
Kook ze in 5 min beetgaar.
Voeg de laatste 2 min de sugarsnaps toe.
Giet af en spoel af met koud water.
Pers dde limoen uit en doe het sap in een kommetje.
Snijd de peper in ringetjes en voeg toe.
Rasp de gember erboven.
Meng de sojasaus erdoor.
Bereidingswijze
Schep de rijst in een ruime , ondiepe schaal .
Besprenkel met de soja- limoendressing en schep om.
Meng de groenten , zalm en koriander erdoor. Breng eventueel op smaak met extra sojasaus.
Bron
Allerhande ( iets aangepast )