Kokosrijstsalade met zalm en groenten

  • Thais,
  • 20-30 min.
  • Kokosrijstsalade met zalm en groenten

    Kokosrijstsalade met zalm en groenten

    Kokosrijstsalade met zalm en groenten

Een SMAAKVOLLE , Oosterse salade , die er ook nog eens fantastisch uitziet !

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 gr basmatirijst
1 blik kokosmelk ( 400 ml )
1 limoen , schoongeboend
1 bos groene asperges ( 500 gr )
1 zak sugarsnaps ( 200 gr )
1 rode peper
1 stuk verse gemberwortel ,( ter grootte van een duim )
3 eetl Japanse sojasaus ( flesje 250 ml )
evt . snufje zout
400 gr gerookte zalm , in stukjes
1 bakje koriander ( 15 gr ) , blaadjes grof gesneden
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Pan , mes , dunschiller , citruspers , kommetje en rasp

Voorbereiding

Doe de rijst in een pan en voeg de kokosmelk , 300 ml water en wat zout toe.
Snijd met een scherp mesje of dunschiller een paar flinke stukken groene schil van de limoen en voeg toe aan de rijst.
Breng aan de kook en laat 10 min zachtjes koken.
Zet het vuur uit , verwijder de limoenschillen en laat de rijst met het deksel op de pan nog 15 min staan.
Snijd ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges en snijd ze in stukken van 3 cm.
Kook ze in 5 min beetgaar.
Voeg de laatste 2 min de sugarsnaps toe.
Giet af en spoel af met koud water.
Pers dde limoen uit en doe het sap in een kommetje.
Snijd de peper in ringetjes en voeg toe.
Rasp de gember erboven.
Meng de sojasaus erdoor.

Bereidingswijze

Schep de rijst in een ruime , ondiepe schaal .
Besprenkel met de soja- limoendressing en schep om.
Meng de groenten , zalm en koriander erdoor. Breng eventueel op smaak met extra sojasaus.

Bron

Allerhande ( iets aangepast )

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

hedy1962 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten