1. Home
  2. Recepten
  3. Appelflappen
  4. appelflappen

appelflappen

  •  , Banket
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 15-05-2013

Ingrediënten 10 personen


10 plakken bladerdeeg
6 zoetzure goudrenetten
1 ei
kaneel
suiker
abrikozenjam



Lekkere appelflappen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de plakjes bladerdeeg vanb elkaar en laat ze ontdooien. Schil de goudreinetten en verwijder het klokhuis. Snijd ze in blokjes en maak het op smaak met suiker, kaneel en abrikozenjam. Klop het ei los in een schaaltje. Leg een vel bakpapier op een bakplaat.

Bereidingswijze

Leg op ieder plakje bladerdeeg een bergje van het mengsel en vouw het bladerdeeg vervolgens diagonaal dicht, druk de randen goed aan en smeer met een kwast de bovenkant in met het ei. leg de appelflappen op de bakplaat en bestrooi ze met wat suiker. Bak de appelflappen in circa 15-20 minuten mooi goudbruin in het midden van de oven.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luuk1210


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luuk1210
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top