Paksoistamppot met kip

  • Thais,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 15-05-2013

Erg lekker van smaak

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 rode ui gesnipperd
1 teen knoflook gesnipperd
1.2 kg iets kruimige aardappelen .
1 stukje verse gember ( 1 cm) in kleine dunne reepjes gesneden
Scheut teriyakisaus
1 theelepels. sambal
2 theelepels geraspte javaanse suiker
1 eetlepl sesamzaadjes
4 eetlepels olijfolie
300 kipfilet, in reepjes
4 eetlepels ketjapmanis
1 rode peper. in ringetjes zonder zaadjes
1 struik paksoi, in reepjes
1 pakje kokosmelk ( 200 ml)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wok
Pureestamper

Voorbereiding

Schil de aardappels en kook ze gaar in water met zout in 20 min.
Rooster ondertussen het sesamzaad in een koekenpan zonder boter of olie in 3 min goudbruin.
Laat afkoelen op een bord.
Verhit 2 eetleple olie in een hapjes pan en bak de kip in 5 min gaar.
Haal de kip uit de pan.
Fruit daarna de ui , knoflook en de gember in een beetje olie.
Doe de kip weer bij het mengsel.
Voeg de ketjap, teriyakisaus, sambal en de javaanse suiker toe en bak nog 1 min.
Verhit 2 eetlepls olie in de wok en bak de rode peper 1 min.
Voeg de paksoi toe en roerbak 4 min.
Verwarm de kokosmelk in een steelpan.
Stamp de aardappelen en kokosmelk tot puree.
Schep de paksoi erdoor.
Smaak af met peper en zout.

Bron

Allerhande

Serveertip

Leg war paksoistamppot in het midden van een voorverwarmd bord.
Serveer met de kip erop, bestrooi met het sesamzaad.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten