Citroen bloemkool met knoflook

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-05-2013
  • Citroen bloemkool met knoflook

    Citroen bloemkool met knoflook

    Citroen bloemkool met knoflook

Bloemkool op een andere manier

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 bloemkool (van redelijke afmeting)
olijfolie
1 flinke citroen
2 tenen knoflook, gepeld
een flinke handvol gesneden bieslook
een stuk feta, naar smaak afgebrokkeld
zeezout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 144,95 kcal
Koolhydraten 6,79 g
Eiwitten 7,26 g
Vetten 8,75 g

Bereidingswijze

Snij de bloemkool in kleine roosjes van gelijke grootte (zie foto). Was ze en laat uitlekken in een vergiet. Verhit een scheut(je) olijfolie in een koekenpan en schep de bloemkoolroosjes in de pan als de olie goed heet is. Bak ze in 6-7 minuten goudbruin maar nog lekker knapperig. Eerst de ene kant van de roosjes, daarna de andere kant.

Boen intussen de citroen schoon en rasp de schil eraf. Pers de knoflook uit boven de bijna gare bloemkool (als je dit in het begin al doet verbrandt de knoflook) en bak nog even 30 seconden mee. Haal de pan van het vuur en schep de citroenrasp, een flinke snuf zeezout en de bieslook door de bloemkool. Verbrokkel de feta (hoeveelheid naar smaak) erboven en schep het geheel nogmaals om. Serveer direct.

Bron

Amber Albarda

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten