1. Home
  2. Recepten
  3. Pompoensoep
  4. Pompoensoep

Pompoensoep

Door: Jillaa

  •  , Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-05-2013

Ingrediënten 4 personen


* 2 rode uien
* 1 biologische pompoen (AH)
* 2 rode paprika`s
* Olijfolie
* 4 teentjes knoflook
* 75 gram spekblokjes
* Chilipoeder
* 800 ml groentebouillon
* 100 ml room


Pompoensoep
Pompoensoep

Zachte pompoensoep met licht pittige nasmaak.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Paprika`s kort bakken in olijfolie.

Bereidingswijze

Fruit ui, spek en pompoen samen met de knoflook in olijfolie. Voeg vervolgens paprika en 1/2 tl chilipoeder toe. Als het mengsel even gebakken heeft 800 ml water toevoegen aan de pan samen met 3 bouillon blokjes. Dit zo een 20 minuten koken, totdat de pompoen zacht is. Vervolgens met de staafmixer of keukenmachine pureren. Daarna 100 ml room toevoegen. Indien soep te pittig is meer room toevoegen of wat suiker toevoegen.

Serveertip

Nog wat spekblokjes bakken en hiermee garneren of lekker stukje brood erbij.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Jillaa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top