Aspergerisotto met gepocheerd ei

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 13-05-2013
  • Aspergerisotto met gepocheerd ei

    Aspergerisotto met gepocheerd ei

    Aspergerisotto met gepocheerd ei

  • Aspergerisotto met gepocheerd ei

    Aspergerisotto met gepocheerd ei

    Aspergerisotto met gepocheerd ei

Hollandse asperges op z`n Italiaans

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram witte asperges
3 eetlepels olijfolie
300 gram risottorijst
150 ml droge witte wijn
750 ml kippenbouillon of groentenbouillon
4 grote eieren, op kamertemperatuur
1 bosuitje, in dunne ringetjes
3 eetlepels verse basilicum, fijngehakt + blaadjes voor de garnering
100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Schil de asperges met een dunschiller van vlak onder de punt naar beneden en snijd de houtachtige uiteinden eraf. Snijd de aspergepunten allemaal op een lengte van 5 cm af en snijd de stelen in flinterdunne plakjes.

Bereidingswijze

Verwarm de olijfolie in een pan met een dikke bodem en bak de rijstkorrels al omscheppend tot ze glanzen. Schep de aspergeplakjes en de wijn erdoor en laat al roerend verdampen. Voeg de helft van de bouillon toe en kook de rijst in een open pan in 18-20 minuten zachtjes gaar en lekker smeuig. Roer regelmatig en voeg de resterende bouillon tijdens het garen scheut voor scheut toe. Kook de aspergepunten 4 minuten in ruim kokend water en laat ze nog 10 minuten nagaren. Breek de eieren een voor een in een kopje, laat ze vervolgens in een hapjespan met ruim bijna kokend water met zout glijden en laat het eiwit in 3-4 minuten stollen. Roer de bosui, het basilicum en driekwart van de kaas door de risotto. Neem de gepocheerde eieren met een schuimspaan uit de pan en laat ze even uitlekken.

Bron

DekaMarkt

Serveertip

Schep de risotto in warme diepe borden en leg de aspergepunten en een gepocheerd eitje erop. Garneer met Parmezaanse kaas en basilicum.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten