Gegratineerde bloemkool met tonijn
- Marokkaans, Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 13-05-2013
Een lekkere gegratineerde ovenschotel van bloemkool met tonijn...
Ingrediënten
Dit heb je nodig:1 flinke bloemkool;
200 gram in dunne plakjes gesneden champignons;
1 grote grof gesneden ui;
1 blikje tonijn, goed uitgelekt;
100 gram geraspte kaas;
4 eetlepels olie;
zout en peper naar smaak;
verse thijm of platte peterselie;
4 eieren.
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 1269,33 kcal |
Koolhydraten | 28,00 g |
Eiwitten | 100,37 g |
Vetten | 79,69 g |
Voorbereiding
Zo maak je het:
Verdeel de bloemkool in roosjes en kook ze beetgaar in
water met zout; daarna goed laten uitlekken in een vergiet.
Verhit de olie in een pan en fruit daarin de grof gesneden
ui gedurende 5 minuten.
Voeg er de plakjes champignons aan toe en zout en peper
naar smaak.
Laat alles al omscheppend zo lang fruiten totdat al vocht
verdwenen is.
Haal van het vuur af roer er de stukjes uitgelekte tonijn
en wat verse thijm of fijngehakte platte peterselie doorheen.
Houd apart.
Verwarm de oven op 180 graden.
Bereidingswijze
Vet een ovenschotel in met wat boter en bedek de bodem
er van met de helft van de bloemkoolroosjes.
Bedek dat dan met de helft van het champignon/ui/tonijn-mengsel en bestrooi met de helft van de geraspte kaas.
Verdeel daar de rest van de bloemkoolroosjes overheen en
eindig met de rest van het champignon/ui/tonijn-mengsel.
Bestrooi alles met de rest van de geraspte kaas.
Klop de eieren los in een kommetje en voeg daar wat zout en
peper naar smaak aan toe.
Giet het mengsel over de groenten in de ovenschotel.
Zet de ovenschotel in de voorverwarmde oven en laat 15-20
minuten bakken.
Dien heet op....
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties