VRESELIJK LEKKERE lentesoep !!

  • Aziatisch, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 13-05-2013

Het is een kwestie van het bijeen brengen van smaken.
En als je dat hebt gedaan , zal je na een hapje in de verte staren gelukzalig .
ZO LEKKER IS DIT !!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 eetl zonnebloemolie
1 grote ui
1 theel knoflook
1 cm verse gember
1 kleine , verse hete peper
3 stengels citroengras
1 eetl kerriepoeder
70 gr shitake
1 liter groentebouillon
5 dl kokosmelk
2 eetl sojasaus
Limoensap
50 gr bosuitjes
15 gr verse koriander
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Mes , hapjespan en soeppan

Voorbereiding

Snipper de ui , de knoflook en de gember.
Hak de peper fijn ( en haal als je het minder pittig wilt , de zaadjes uit de peper )
Pel het citroengras , haal de uiteinden eraf en snijd in stukjes.

Bereidingswijze

Verhit in een hapjespan de olie op matig vuur.
Bak de ui ongeveer 10 min tot ze bruin is.
Zet het vuur dan laag en laat nog 5 min bakken tot ze helemaal zacht is.
Doe de knoflook , gember , hete peper , het citroengras en de kerriepoeder erbij en bak terwijl je blijft roeren nog 1 minuut.
Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook.
Zet het vuur dan laag en laat de soep 10 min koken.
Voeg de kokosmelk toe en laat nog 5 min koken.
Voeg naar smaak sojasaus toe alsmede het limoensap.

Bron

De smaak van Wilbrink / de Telegraaf

Serveertip

Garneer met fijngehakte koriander en lente-uitjes.
Eet smakelijk !!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten