1. Home
  2. Recepten
  3. Australische keuken
  4. Salade Surf & Turf.

Salade Surf & Turf.

  • Australisch, Salade
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 13-05-2013

Ingrediënten 4 personen


- 400 gram gamba`s zonder kop (gemarineerd)
- 75 gram gemengde sla of rucola,
- 4 porties rundercarpaccio.

Voor de garnering:
- pijnboompitjes,
- zongedroogde tomaatjes,
- komkommer,
- truffelmayonaise,
- parmezaanse kaas,
- sladressing.

Voor de marinade van de gamba`s
- 3 eetl. olijfolie,
- 2 teentjes knoflook geplet en fijngesneden,
- 1 kleine spaanse peper met of zonder pitjes al naar gelang de gewenste pittigheid.



Salade Surf en Turf
Salade Surf en Turf

Deze salade zag ik ooit eens ergens op een menukaart staan.
En omdat ik altijd moeite heb met kiezen tussen vlees of vis is dit voor mij een ideale combinatie
Ik kende de Surf & Turf wel als hoofdgerecht en durfde het dus wel aan om dit ook als salade te bestellen
Het was een goede keuze

Ik heb gewoon onthouden wat de ingrediƫnten waren en dus met een beetje creativiteit en uitproberen was het helemaal niet moeilijk om het zelf ook te maken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de gamba`s over de rug open en haal het darmkanaal eruit.
Maak een marinade en marineer de gamba`s hier +/- 1 uur in.
Let op de tijd van het marineren komt nog bij de bereidingstijd!

Bereidingswijze

- Maak de borden op met de sla en de carpaccio.
- Roerbak de gamba`s in een wok +/- 7 min.
- Schik de gewokte gamba`s op het bord.
- Garneer met de pijnboompitjes, zongedroogde tomaatjes, komkommer en maak het geheel af met de truffelmayonaise.

Serveertip

Lekker met stokbrood of ciabatta.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top