Witte asperges met zalm, garnaal in saffraansaus

  • Fusion, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Witte asperges met zalm, garnaal in saffraansaus

    Witte asperges met zalm, garnaal in saffraansaus

    Witte asperges met zalm, garnaal in saffraansaus

Dit is echt een "hemels" recept. Zo vreselijk lekker en deze dish kan zo in een sterren- of beter restaurant worden geserveerd. Asperge met zalm is veel gegeten, maar heb er garnalen bijgedaan en er saffraansaus met witte wijn en Noilly Prat bijgegeven. Dat is hemels die combinatie, maar niet nieuw want heb het ook wel bij krokant gebakken zwezerik gegeven. Het laatste drankje is niets meer dan droge Franse Vermouth. Gewoon kopen bij de slijter. Is niet zo duur en geeft een geweldige oppepper aan veel sausjes. Je kan het ook zo drinken met ijs. Het smaakt veel pittiger dan gewone Martini of witte Vermouth. Opmerking: De saus is een XXL portie voor twee dagen of 2x of genoeg voor 4 couverts, maar dan hebben we voor de volgende keer ook nog. Wel koel bewaren. Geniet hiervan !

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
500 gr verse witte asperges
2 zalmfilets a ongeveer 200 gr
Beetje citroensap
Handje Hollandse garnalen
¼ l water
250 gr slagroom
10 saffraandraadjes
Gemalen witte peper
Zeezout
Vleugje cayennepeper
Droge witte wijn (Duits)
Noilly Prat (Franse droge Vermouth)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
kookpan, ovenschaal, aluminiumfolie, steelpan

Bereidingswijze

Schil en was de asperges, snijd de uiteindjes af en bewaar ze in een vochtige theedoek (zo blijven ze vers). Neem een pan, doe daar het water in, beetje zout en breng aan de kook. Giet er dan een flinke scheut witte wijn en Noilly Prat in. Asperges toevoegen en in 15 minuten gaar koken.
Het kookvocht opvangen want bevat vele mooie smaken. Slagroom toevoegen en niet laten koken. Op smaak brengen met de saffraandraadjes, zeezout en een beetje witte peper.
Neem nu de verse zalmfilets, wassen en droogdeppen met keukenpapier. Op smaak brengen met zout, witte peper en een beetje citroensap. Filets verpakken in aluminiumfolie, handje garnalen erover, dichtvouwen en 10-12 minuten garen in een voorverwarmde oven. Tenslotte de warme saus nemen, klop hem op met een garde tot hij schuimt en breng hem nu hoog op smaak met een mespuntje cayennepeper.
Leg tenslotte de asperges mooi op een bord, schep er flink wat van die mooie saus over en leg er de partjes zalmfilet overheen met wat garnaaltjes. Smullen maar !

Serveertip

Lekker met gekookte peterselie krieltjes.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Fressnapf avatar
Fressnapf

Doorsturen

Home Recepten