Witte asperges met zalm, garnaal in saffraansaus

  • Fusion, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 11-05-2013
  • Witte asperges met zalm, garnaal in saffraansaus

    Witte asperges met zalm, garnaal in saffraansaus

    Witte asperges met zalm, garnaal in saffraansaus

Dit is echt een "hemels" recept. Zo vreselijk lekker en deze dish kan zo in een sterren- of beter restaurant worden geserveerd. Asperge met zalm is veel gegeten, maar heb er garnalen bijgedaan en er saffraansaus met witte wijn en Noilly Prat bijgegeven. Dat is hemels die combinatie, maar niet nieuw want heb het ook wel bij krokant gebakken zwezerik gegeven. Het laatste drankje is niets meer dan droge Franse Vermouth. Gewoon kopen bij de slijter. Is niet zo duur en geeft een geweldige oppepper aan veel sausjes. Je kan het ook zo drinken met ijs. Het smaakt veel pittiger dan gewone Martini of witte Vermouth. Opmerking: De saus is een XXL portie voor twee dagen of 2x of genoeg voor 4 couverts, maar dan hebben we voor de volgende keer ook nog. Wel koel bewaren. Geniet hiervan !

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
500 gr verse witte asperges
2 zalmfilets a ongeveer 200 gr
Beetje citroensap
Handje Hollandse garnalen
¼ l water
250 gr slagroom
10 saffraandraadjes
Gemalen witte peper
Zeezout
Vleugje cayennepeper
Droge witte wijn (Duits)
Noilly Prat (Franse droge Vermouth)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
kookpan, ovenschaal, aluminiumfolie, steelpan

Bereidingswijze

Schil en was de asperges, snijd de uiteindjes af en bewaar ze in een vochtige theedoek (zo blijven ze vers). Neem een pan, doe daar het water in, beetje zout en breng aan de kook. Giet er dan een flinke scheut witte wijn en Noilly Prat in. Asperges toevoegen en in 15 minuten gaar koken.
Het kookvocht opvangen want bevat vele mooie smaken. Slagroom toevoegen en niet laten koken. Op smaak brengen met de saffraandraadjes, zeezout en een beetje witte peper.
Neem nu de verse zalmfilets, wassen en droogdeppen met keukenpapier. Op smaak brengen met zout, witte peper en een beetje citroensap. Filets verpakken in aluminiumfolie, handje garnalen erover, dichtvouwen en 10-12 minuten garen in een voorverwarmde oven. Tenslotte de warme saus nemen, klop hem op met een garde tot hij schuimt en breng hem nu hoog op smaak met een mespuntje cayennepeper.
Leg tenslotte de asperges mooi op een bord, schep er flink wat van die mooie saus over en leg er de partjes zalmfilet overheen met wat garnaaltjes. Smullen maar !

Serveertip

Lekker met gekookte peterselie krieltjes.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

margrietcoppens avatar
margrietcoppens 23-05-2013

het was heel lekker, de saffraan proefden we niet echt terug in het gerecht, ook de saus vond ik erg dun, maar misschien moest ik wat minder vocht van de asperges gebruiken. Zeker voor herhaling vatbaar!!

margrietcoppens avatar
margrietcoppens 23-05-2013

bedankt voor de supersnelle reactie!!! Ik laat je nog wel weten wat we er van vonden.

Fressnapf avatar
Fressnapf 23-05-2013

Doe maar 170 Graden, gas, hetelucht 160. Beslist niet heter want dat gaat fout. Smakelijk !

margrietcoppens avatar
margrietcoppens 23-05-2013

Ik wil dit recept vanavond gaan maken, ik mis alleen jammer genoeg de oventemperatuur??

Zarginal avatar
Zarginal 18-05-2013

Ik heb dit recept gemaakt, althans de asperges met saus. Meneer/mevrouw Fressnapf verkoopt het leuk, maar dit is in de verste verte geen sterrenrestaurant waardig.

hermien_kg avatar
hermien_kg 13-05-2013

Hoi Alex, dit recept neem ik van je mee. Lijkt me heerlijk. Bedankt en groetjes, Hermien

Cecileg avatar
Cecileg 12-05-2013

Ziet er heerlijk uit. Ga het maken zodra ik weer zelf asperges kan schoonmaken. Lieve groet Cecile

orphan avatar
orphan 12-05-2013

Hoi Alex, Ook dit lijkt me heerlijk zeg, ik neem dit recept van je mee, bedankt en nog een fijne zondag gewenst!! Groetjes van mij.. =)

Delarosa avatar
Delarosa 12-05-2013

Gooeiemiddag Alex, ik neem dit recept graag van je mee en ga het zeker heel binnenkort maken, wat lijkt me dit weer lekker!!! Dank je wel voor het plaatsen ervan en vriendelijke smulgroet, Erwin

inekevlaskamp avatar
inekevlaskamp 12-05-2013

Hoi Alex,fijn dat het een beetje beter gaat.Neem dit recept van je mee,lijkt me heerlijk.Dank je en groetjes,Ineke

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten