Asperges met spinaziesaus, roerei en rauwe ham

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 11-05-2013
  • Asperges met spinaziesaus, roerei en rauwe ham

    Asperges met spinaziesaus, roerei en rauwe ham

    Asperges met spinaziesaus, roerei en rauwe ham

Het is weer asperge seizoen, het Limburgse "witte goud". Ze zijn nu volop te koop en worden steeds goedkoper want het was enkele dagen warm en vochtig. Dan schieten ze letterlijk bij bosjes uit de grond. Dit recept is oer Hollands met die heerlijke spinaziesaus, de eieren en de gewone achterham heb ik vervangen door rauwe ham. Dat heeft namelijk veel meer smaak. Het roerei maakt het helemaal af en alle gekozen smaken passen meer dan uitstekend bij elkaar. Het is de klassieke manier, maar dan in een superlekker en modern jasje.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 kg verse witte asperges
400 gr verse spinazie
250 ml halfvolle melk
125 ml slagroom
20 gr roomboter
1 el bloem
Beetje citroensap
½ bosje vers gesnipperde peterselie
Zwarte peper
Zeezout
Nootmuskaat
8 eieren
600 gr gerookte rauwe ham
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
kookpannen

Bereidingswijze

De witte asperges schillen, wassen en in zoutwater met een snufje suiker gaar koken. De verse spinazie wassen en in een pan met een klein beetje water de blaadjes kort blancheren. Koud water erover (anders gaart het door) en laten uitlekken in een RVS vergiet. De roomboter in een pannetje smelten, bloem erbij, warm laten worden en al roerend langzaam de melk en de slagroom toevoegen totdat er een gladde, gebonden saus ontstaat. Klein beetje citroensap toevoegen naar smaak zodat de saus fris smaakt. Al roerend de geblancheerde spinazie erdoorheen roeren. Nu wordt de saus mooi groen en op smaak brengen met wat zout, peper en nootmuskaat.
Nu de 8 eieren klutsen, snufje zout en wat verse peterselie erdoor en er roerei van bakken. Verdeel de asperges over 4 (vierkante) borden, saus over de asperges, roerei ernaast verdelen en op elk bord enkele plakken rauwe ham ernaast leggen.

Serveertip

Lekker met gekookte aardappels of stokbrood.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten