Hemelse asperge quiche met lenteui en ham

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Hemelse asperge quiche met lenteui en ham

    Hemelse asperge quiche met lenteui en ham

    Hemelse asperge quiche met lenteui en ham

  • Hemelse asperge quiche met lenteui en ham

    Hemelse asperge quiche met lenteui en ham

    Hemelse asperge quiche met lenteui en ham

  • Hemelse asperge quiche met lenteui en ham

    Hemelse asperge quiche met lenteui en ham

    Hemelse asperge quiche met lenteui en ham

Het is lente want dat is duidelijk te merken en ze zijn er weer. Verse witte asperges oftewel het "Limburgs goud". Het seizoen is nu in volle gang en daar moet je van profiteren zolang het duurt. Dus een overheerlijke verse quiche met lenteui. Smaken van het voorjaar en dat proef je. Het is even werk, maar het eindresultaat is zo lekker en mag er zijn. Voldoende voor 4 personen als hoofdmaaltijd of lunch. Ook leuk als voorgerecht, maar snijd dan kleinere partjes en doe er 2x mee. Bewaar de andere helft gekoeld in de koelkast en warm die de volgende dag heel even op in een voorverwarmde oven. Net zo lekker, maar niet langer houdbaar. Eet smakelijk.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
Voor het deeg:
250 gr bloem
150 gr roomboter
1 ei
Beetje zeezout
2 el koud water

Voor de vulling:
500 gr witte asperges
200 gr gekookte achterham (blokjes)
1 bosje lente uitjes
1 ui (gesnipperd)
1 bosje platte peterselie (gesnipperd)
1 teentje knoflook (geperst)
3 eieren
150 ml slagroom
Witte peper
Nootmuskaat
Zeezout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 846,13 kcal
Koolhydraten 61,43 g
Eiwitten 27,98 g
Vetten 52,28 g
Benodigdheden
springvorm, bakpapier, pan

Bereidingswijze

Maak het deeg met stukjes boter, een mespunt zout, de bloem, het ei en 2 el koud water te mengen en met je handen snel te kneden tot een bol. Wikkel deze in plastic folie en leg hem een uurtje in de koelkast.
Maak de vulling door de asperges te schillen, te wassen, het onderste stukje af te snijden en ze te halveren. Pan opzetten met zout water, laten koken, asperges toevoegen en 3 – 4 minuten laten blancheren. Snel laten afkoelen met ijskoud water en laten uitlekken op een theedoek. Was de lenteuitjes, 1 minuut blancheren, afkoelen met koud water en snipperen. Peterselieblaadjes snipperen en de ui snipperen. Knoflook persen. Roer dan de eieren, slagroom, peterselie, ui en knoflook door elkaar. Met een staafmixer pureren en voeg dan de hamblokjes toe. Breng het mengsel op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Pak het koude deeg, doe wat bloem op een werkblad of aanrecht en rol het uit. Stop het deeg dan in een springvorm met 28-30 cm doorsnede belegd met bakpapier. Deeg goed tegen de randen aandrukken. Met een vork er wat gaatjes inprikken aan de randen. Nu vullen met de asperges en het mengsel eroverheen gieten. Zet de vorm nu in een voorverwarmde (hetelucht) oven van 175 graden en bak de quiche in ongeveer 40 minuten mooi bruin en gaar. Haal de vorm uit de oven, laat hem iets afkoelen, bevrijdt hem uit de springvorm, snij hem in partjes en serveer hem lauwwarm.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Fressnapf avatar

Doorsturen

Home Recepten