Gevulde rode puntpaprika`s met couscous
- Mediterraan,
- 20-30 min.
- Geplaatst op 11-05-2013
Je kunt ook heilbot nemen i.p.v. kabeljauw.
Ingrediënten 2 personen
400 g KabeljauwOlijfolie om in te bakken
2 tl Komijn
100 ml Water
100 ml Kookroom
1 Visbouillonblokje (Jumbo)
1 bosje Bladpeterselie
1 Citroen
4 a 6 1/2 rode Puntpaprika`s
50 g geraspte Kaas
200 g Couscous
1 klein glaasje Erwten
Olijfolie extra vergine
Benodigdheden
RaspBakpapier
Voorbereiding
Snij de vis in kleine blokjes, weeg de couscous af en zet de rest klaar.
Bereidingswijze
Gevulde paprika uit de oven
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit een scheut olijfolie in de wok en fruit de komijn ongeveer 1 min. Voeg de kabeljauw toe en bak deze zo`n 4 min. Schenk het water samen met de kookroom erbij en dan `t bouillonblokje. Breng dit alles aan de kook en laat dit 10 min. op een middelhoog vuur pruttelen tot dat de vis uit elkaar valt. Roer de helft van de peterselie door de visstoof en rasp de citroen eroverheen (bewaar de citroen). Breng op smaak met `n beetje vers gemalen peper. Leg de 1/2 paprika`s, met de holle kant naar boven, op de met bakpapier beklede bakplaat. Schep de visstoof in de paprika`s en bestrooi deze met de geraspte kaas. Zet de bakplaat dan voor zo`n 8 min. in de oven.
Couscous
Gaar de couscous volgens de bereiding op de verpakking. Halveer de citroen. Meng het sap van de citroen samen met de erwten, resterende peterselie en scheut olijfolie extra vergine goed onder de couscous.
Serveren
Verdeel de couscous over de borden en leg de paprika`s kruislings op de couscous.
Bron
24 kitchen/van mij
Serveertip
Lijkt mij ook lekker met rijst.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties