Gevulde rode puntpaprika`s met couscous

  • Mediterraan,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 11-05-2013

Je kunt ook heilbot nemen i.p.v. kabeljauw.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
400 g Kabeljauw
Olijfolie om in te bakken
2 tl Komijn
100 ml Water
100 ml Kookroom
1 Visbouillonblokje (Jumbo)
1 bosje Bladpeterselie
1 Citroen
4 a 6 1/2 rode Puntpaprika`s
50 g geraspte Kaas
200 g Couscous
1 klein glaasje Erwten
Olijfolie extra vergine
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Rasp
Bakpapier

Voorbereiding

Snij de vis in kleine blokjes, weeg de couscous af en zet de rest klaar.

Bereidingswijze

Gevulde paprika uit de oven

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit een scheut olijfolie in de wok en fruit de komijn ongeveer 1 min. Voeg de kabeljauw toe en bak deze zo`n 4 min. Schenk het water samen met de kookroom erbij en dan `t bouillonblokje. Breng dit alles aan de kook en laat dit 10 min. op een middelhoog vuur pruttelen tot dat de vis uit elkaar valt. Roer de helft van de peterselie door de visstoof en rasp de citroen eroverheen (bewaar de citroen). Breng op smaak met `n beetje vers gemalen peper. Leg de 1/2 paprika`s, met de holle kant naar boven, op de met bakpapier beklede bakplaat. Schep de visstoof in de paprika`s en bestrooi deze met de geraspte kaas. Zet de bakplaat dan voor zo`n 8 min. in de oven.


Couscous

Gaar de couscous volgens de bereiding op de verpakking. Halveer de citroen. Meng het sap van de citroen samen met de erwten, resterende peterselie en scheut olijfolie extra vergine goed onder de couscous.


Serveren

Verdeel de couscous over de borden en leg de paprika`s kruislings op de couscous.

Bron

24 kitchen/van mij

Serveertip

Lijkt mij ook lekker met rijst.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten