Curry

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Een heerlijk pittig maar toch romige curry.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
450gr Kip (rund / varken ook mogelijk)
4 tl madras curry poeder (meer /minder naar smaak)
2 tl coriander zaadjes
1 tl komijn
1 blik (400ml) kokosnoten melk
1 ui
2 grote tenen knoflook
1 blik (400gr) tomaten
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 348,25 kcal
Koolhydraten 9,07 g
Eiwitten 29,90 g
Vetten 21,06 g
Benodigdheden
wok

Voorbereiding

-Snij de kip in schuine dunne plakjes van +/- 1/2 cm
-snipper de ui fijn
- snij de knoflook fijn

Bereidingswijze

- Bak de kip snel op hoog vuur bruin.
- temper het vuur
- voeg de ui en knoflook bij de kip en fruit deze zachtjes mee
- voeg de curry poeder, coriander en komijn toe en bak dit even mee
- voeg de tomaten toe
- laat alles zo`n 20min. sudderen op laag vuur, regelmatig roeren.
- voeg de kokosnoten melk toe en laat nog zo`n 10 min. met regelmatig roeren, sudderen.

Serveertip

Serveer met rijst.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ingede avatar
ingede

Doorsturen

Home Recepten