Curry
- Aziatisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Een heerlijk pittig maar toch romige curry.
Ingrediënten 4 personen
450gr Kip (rund / varken ook mogelijk)4 tl madras curry poeder (meer /minder naar smaak)
2 tl coriander zaadjes
1 tl komijn
1 blik (400ml) kokosnoten melk
1 ui
2 grote tenen knoflook
1 blik (400gr) tomaten
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 348,25 kcal |
Koolhydraten | 9,07 g |
Eiwitten | 29,90 g |
Vetten | 21,06 g |
Benodigdheden
wokVoorbereiding
-Snij de kip in schuine dunne plakjes van +/- 1/2 cm
-snipper de ui fijn
- snij de knoflook fijn
Bereidingswijze
- Bak de kip snel op hoog vuur bruin.
- temper het vuur
- voeg de ui en knoflook bij de kip en fruit deze zachtjes mee
- voeg de curry poeder, coriander en komijn toe en bak dit even mee
- voeg de tomaten toe
- laat alles zo`n 20min. sudderen op laag vuur, regelmatig roeren.
- voeg de kokosnoten melk toe en laat nog zo`n 10 min. met regelmatig roeren, sudderen.
Serveertip
Serveer met rijst.