′Krautsalat′ uit Beieren

  • Duits, Salade
  • 20-30 min.
  • ′Krautsalat′ uit Beieren

    ′Krautsalat′ uit Beieren

    ′Krautsalat′ uit Beieren

Heerlijk bij de barbecue

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 gr witte kool
2 lente-uitjes
100 gr uien, fijn gesneden
100 gr doorregen spek, in blokjes
4 el vleesbouillon
½ tl kummel
5 cl wijnazijn
½ tl zout
½ tl suiker
5 el olijfolie
1 el bieslookrolletjes
peperer
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Witte kool in smalle repen snijden.
Zout, suiker, 3 eetlepels olie en kummel toevoegen.
Alles goed door elkaar scheppen en een beetje kneden.
Lente-uitjes in fijne rolletjes snijden en met de koolmassa mengen.
Olie verhitten, uiblokjes toevoegen en smoren.
Spekblokjes toevoegen, even meebakken, azijn en bouillon bijgieten en kort laten koken.
De marinade over de koolsalade schenken en goed door elkaar scheppen.
Ongeveer een uur laten staan en dan met peper kruiden.
Tot slot de bieslookrolletjes toevoegen en zo nodig nog een beetje kruiden erbij.

Bron

ZDF Volle Kanne

Serveertip

Heerlijk bij de barbecue

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

hermien_kg avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten