Kip Saté ala Gijs voor de BBQ

  • Aziatisch,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 11-05-2013
  • Kip Saté ala Gijs voor de BBQ

    Kip Saté ala Gijs voor de BBQ

    Kip Saté ala Gijs voor de BBQ

Heerlijke malse kip saté voor de BBQ!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Recept kip saté ala Gijs:
5 kipfilet
Saté prikkers
Knoflook
Lente ui
ketjap
Oester saus
Soja saus
Sambal
Olijfolie
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Prikkers in water leggen Kipfilet in blokjes snijden. Satetjes rijgen.

Grote platte schaal pakken,
5 eetlepels ketjap, 3 eetlepels olijfolie, 2 theelepetjes sambal, 2eetlepels oester saus, 3 eetlepels soja, 5 teentjes knoflook, half bosje lente ui(ringen snijden)
Goed doorroeren!

Bereidingswijze

satetjes er inleggen.
Vervolgens met ketjap en soja de satetjes "afvullen" dat ze lekker zwemmen :)
Aluminiumfolie erover en 24uur in de koelkast. in de avond om 2 a 3 uur marinade even overscheppen. In ochtend vanaf 5uurtjes.
Voor bbq rest van lente ui schudden en toevoegen. Eet smakelijk :)

Serveertip

Saté of knoflooksaus

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten