1. Home
  2. Recepten
  3. Fusion keuken
  4. Broccoli
  5. Zoete aardappel en broccoli

Zoete aardappel en broccoli

Door: hedy1962

  • Fusion,
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 11-05-2013

Ingrediënten 4 personen


1/2 zak zoete aardappelen ( a 1 kg )
4 eetl olijfolie
500 gr broccoli , in roosjes gesneden
1 rode peper
1 bosje salade -ui ( 6 stuks ) , in schuine plakjes
2 tenen knoflook , in plakjes
3 eetl sinaasappel - peperdressing ( flesje 150 ml , AH Excellent )


Verder heb je nodig


Oven , bakpapier , bakplaat , mes , pan


Een SUPER LEKKER bijgerecht met zoete aardappel.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven 15 min voor op 200 graden.
Schil de aardappelen en snijd ze in de lengte in parten.
Meng er 2 eetl olie door.
Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrooi met zout.
Bak in de oven in ca 45 min goudbruin en gaar.
Keer elke 15 min.
Kook na 35 min oventijd de broccoli in 4 min.
Snijd het steeltje van de rode peper en snijd de peper in ringetjes.

Bereidingswijze

Verhit de resterende olie en bak de ui 1 min.
Voeg de rode peper en knoflook toe.
Bak 1 min mee.
Meng de broccoli erdoor en verwarm nog 1 min.

Serveertip

Schep de aardappelen op een grote schaal en meng de broccoli erdoor.
Besprenkel met de dressing en serveer.

Bron

Allerhande



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hedy1962
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top