Bonen met andijvie en feta

  • Fusion,
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 10-05-2013

Een SMAAKVOL en APART bijgerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 doosje fijne tuinboontjes ( 300 gr , diepvries ) of verse tuinbonen
1 zakje verse doperwten ( 200 gr )
1 citroen , schoon geboend
1 eetl vloeibare honing
5 eetl extra vierge olijfolie
1/2 bakje munt ( a 15 gr )
300 gr andijvie , in reepjes
100 gr Griekse feta ( pakje 200 gr )
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan , mes , citruspers en kom.

Voorbereiding

Breng een pan water aan de kook en kook de bevroren tuinboontjes 8 min.
Kook de laatste 4 min de doperwten mee.
Giet af en Laat 5 min afkoelen.

Snijd ondertussen de gele schil van een citroen , snijd in reepjes en pers de vrucht uit.
Meng het rasp en sap met de honing en klop er 3 eetl olie door.
Snijd de munt grof , voeg 3/4 ervan toe en breng op smaak met peper en zout.

Bereidingswijze

Doe de boontjes , doperwten en dressing in een kom en schep er de andijvie door. Verkruimel de feta erover.
Bestrooi met de rest van de munt en besprenkel met de rest van de olie.
Serveer direct.

Bron

Allerhande

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten