1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Empanadas
  6. Empanadas met vegagehakt , 10 stuks

Empanadas met vegagehakt , 10 stuks

Door: hedy1962

  • Spaans, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-05-2013

Ingrediënten


3 eieren
2 eetl olijfolie
1ui, gesnipperd
1 groene paprika , in stukjes
1 schaal vegetarisch gehakt ( 175 gr, AH Vega )
1 theel gemalen komijn ( djinten )
1 theel paprikapoeder
1 blikje tomatenpuree ( 70 gr )
2 eetl rozijnen
1/2 potje groene olijven ( a 240gr ) , in ringetjes
1 pak deeg voor hartige taart ( 10 plakjes , Koopmans , diepvries ) , ontdooid
bakpapier


Verder heb je nodig


Koekenpan , mes , bakplaat , bakpapier en oven


ZALIGE deeglapjes met kruidige vulling .
Met kippengehakt , rundergehakt of half-om half gehakt kan natuurlijk ook.
Ook is het lekker 1 rood pepertje toe te voegen voor extra pit.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven 15 min voor op 180 graden.
Kook 2 eieren in 8 min hard.
Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze.
Snijd de eieren in stukjes.
Verhit ondertussen de olie en bak de ui en paprika 4 min.
Voeg het gehakt , de komijn , paprikapoeder en tomatenpuree toe en bak nog 2 min.
Neem van het vuur en meng met de rozijnen, olijven en stukjes ei.

Bereidingswijze

Snijd de hoeken van de plakjes deeg , zodat de plakjes rond worden.
Verdeel de vulling erover.
Vouw dicht en druk de randen aan.
Leg de empanadas op een met bakpapier beklede bakplaat.
Klop het 3 e ei los en bestrijk de empanadas ermee.
Bak in de oven in ca. 25 min bruin en gaar.
Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden.
Verwarm 10 min. in de oven op 180 graden.

Serveertip

Eventueel serveren met een beetje chilisaus.

Bron

Allerhande



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hedy1962
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top