1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Spinazie
  5. Spaanse spinazie

Spaanse spinazie

Door: hedy1962

  • Spaans,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 10-05-2013

Ingrediënten 4 personen


2 eetl.pijnboompitten
2 eetl. Olijfolie
150 gr spekreepjes ( vegetarische spekreepjes kan ook )
1 teen knoflook
400 gr wilde spinazie
Peper /zout


Verder heb je nodig


Koekenpan , bord , wok


Een HEERLIJK bijgerecht !!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Rooster 2 eetl pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min goudbruin.
Laat afkoelen op een bord.

Bereidingswijze

Verhit 2 eetl olijfolie in een wok en bak 150 gr spekreepjes ( evt. vegetarische spekreepjes ) 3 min.
Neem uit de wok.
Bak 1 teen knoflook in plakjes 20 sec in de wok.
Voeg 400 gr wilde spinazie in delen toe.
Laat al omscheppend slinken.
Voeg peper en eventueel zout toe.
Doe in een schaal.
Bestrooi met de pitten en spekjes.
Je kunt de spinazie 1/2 dag van tevoren bereiden.
Verwarm 1 minuut in de magnetron op 700 watt in een magnetronbestendige schaal.
Strooi voor serveren de pijnboompitten en spekjes erover.

Bron

Allerhande



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hedy1962
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top