Rundvlees zaligheid in korstdeeg

  • Afrikaans,
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 10-05-2013
  • Rundvlees zaligheid in korstdeeg

    Rundvlees zaligheid in korstdeeg

    Rundvlees zaligheid in korstdeeg

  • Rundvlees zaligheid in korstdeeg

    Rundvlees zaligheid in korstdeeg

    Rundvlees zaligheid in korstdeeg

  • Rundvlees zaligheid in korstdeeg

    Rundvlees zaligheid in korstdeeg

    Rundvlees zaligheid in korstdeeg

  • Rundvlees zaligheid in korstdeeg

    Rundvlees zaligheid in korstdeeg

    Rundvlees zaligheid in korstdeeg

Deze pastei is ontstaan door behoefte aan iets warms eten s` avonds, jij weet, de overgangs dagen in die voorjaar van winter na lente en dan krijgt je van deze "herfst stormachtige" dagen waarvan jij niet weten waar je zin in hebben. Mijn gevoel was duidelijk, het werd een rundvlees pastei.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
750 g bieflappen, in blokjes (ik had heerlijke Schotse Hooglander die op de Drentse heide graasde)
1+1/2 t zout
3/4 t zwarte peper
bloem voor bestuiven van het vlees
3 e olie
2 uien, fijn
3 teentjes knoflook, fijn
2 stengels bleekselderij, in blokjes
1 volle t ketoembar/koriander
1 e Worcestersaus
3 e ketjap manis (ABC)
genoeg runderbouillon om vlees mee te bedekken
korstdeeg
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Breng rundvlees blokjes op smaak met zout en peper.
2. Haal blokjes vlees door bloem.
3. Bak blokjes vlees bruin in koekenpan (geen antiaanbakpan, want de aan brandsels in de pan geeft de saus later een heerlijk smaak) doen het vlees in een stoofpan op zachte vuur.
4. Fruit nu de ui, knoflook en bleekselderij tot zacht.
5. Voeg overige ingrediënten erbij en breng aan koken.
6. Voeg vocht bij rundvlees en stoof voor 2 uur of tot boterzacht en bijna alle vocht verdampt.
7. Laat pastei vulling afkoelen.
8. Doen vulling in een ovenschaal en doen daarover de korstdeeg en strijk glad.
9. Bak pastei voor 30 min. bij 200*C of tot korst gaar en bruin is en vlees door en door warm.

Bron

Proeven en experimenteren

Serveertip

Ik at dit met Appelmouse van oma Loes, van Louise.

Laatste reacties

alidada avatar
alidada 23-05-2013

Dit lijkt mij een heerlijk recept Deon, bedankt voor het delen en ik zal mijn appelmoes erbij serveren. Groetjes, Louise

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten