1. Home
  2. Recepten
  3. Afrikaanse keuken
  4. Rundvlees zaligheid in korstdeeg

Rundvlees zaligheid in korstdeeg

  • Afrikaans,
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 10-05-2013

Ingrediënten 6 personen


750 g bieflappen, in blokjes (ik had heerlijke Schotse Hooglander die op de Drentse heide graasde)
1+1/2 t zout
3/4 t zwarte peper
bloem voor bestuiven van het vlees
3 e olie
2 uien, fijn
3 teentjes knoflook, fijn
2 stengels bleekselderij, in blokjes
1 volle t ketoembar/koriander
1 e Worcestersaus
3 e ketjap manis (ABC)
genoeg runderbouillon om vlees mee te bedekken
korstdeeg



Rundvlees zaligheid in korstdeeg
Rundvlees zaligheid in korstdeeg
Rundvlees zaligheid in korstdeeg
Rundvlees zaligheid in korstdeeg
Rundvlees zaligheid in korstdeeg
Rundvlees zaligheid in korstdeeg
Rundvlees zaligheid in korstdeeg

appelmoes van oma Loes (van Louise)

appelmoes van oma Loes (van Louise)

Deze pastei is ontstaan door behoefte aan iets warms eten s` avonds, jij weet, de overgangs dagen in die voorjaar van winter na lente en dan krijgt je van deze "herfst stormachtige" dagen waarvan jij niet weten waar je zin in hebben. Mijn gevoel was duidelijk, het werd een rundvlees pastei.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Breng rundvlees blokjes op smaak met zout en peper.
2. Haal blokjes vlees door bloem.
3. Bak blokjes vlees bruin in koekenpan (geen antiaanbakpan, want de aan brandsels in de pan geeft de saus later een heerlijk smaak) doen het vlees in een stoofpan op zachte vuur.
4. Fruit nu de ui, knoflook en bleekselderij tot zacht.
5. Voeg overige ingrediënten erbij en breng aan koken.
6. Voeg vocht bij rundvlees en stoof voor 2 uur of tot boterzacht en bijna alle vocht verdampt.
7. Laat pastei vulling afkoelen.
8. Doen vulling in een ovenschaal en doen daarover de korstdeeg en strijk glad.
9. Bak pastei voor 30 min. bij 200*C of tot korst gaar en bruin is en vlees door en door warm.

Serveertip

Ik at dit met Appelmouse van oma Loes, van Louise.

Bron

Proeven en experimenteren



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top