1 kleine courgette
1 bakje sojagehakt bijv. quorn of van het AH merk (175 gr.).
2 eetl. olijfolie
1 eetl. verse tijmblaadjes.
1/2 eetl. fijngehakte rozemarijnblaadjes
1/2 eetl. fijngehakte verse salie
tamari en peper
1 blikje gekoeld pizzadeeg (Danerolles)
1 1/2 dl. gekruide tomatensaus
150 gr. mozzarella
Lekkere vegetarische pizza volgens Houtsmuller
Verwarm de oven op 225*C.
Was intussen de courgette en snijd hem in kleine blokjes.
Schep in een kom de courgette, de sojagehakt, de olie, de tijm, de rozemarijn en de salie door elkaar. Voeg
tamari en peper naar smaak toe.
Bekleed een pizzavorm van ca. 28 cm met het pizzadeeg.
Strijk de tomatensaus erover uit en verdeel het courgettemengsel erover.
Rasp de mozzarella en strooi het erover.
Bak de pizza in de oven in ca. 20-25 minuten goudbruin en gaar.
Lekker met bijv. een frisse gemengde salade van waterkers, veldsla en bosui.
Houtsmuller recepten