1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Vis keuken
  5. Zalm
  6. Zalm met wortel en wilde rijst

Zalm met wortel en wilde rijst

  • Vis, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-05-2013

Ingrediënten 4 personen


4 zalmmoten van ongeveer 200-300 gram per stuk (bij de visboer het verst)
vier teentjes knoflook klein gesneden
twee gesnipperde uien
250 gram biologische champignons (mag ook Shii-take of kastanjechampignons)
vier tomaten in partjes gesneden
Italiaanse kruiden (gedroogd of vers)
Scheutje olijfolie
eetlepel Tamari of Shoyu
750-1000 gram worteltjes (vers of gewassen en geraspt)
Rijst naar behoefte



Lekkere zalm met wilde rijst en worteltjes

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ui en knoflook snipperen, champignons in plakjes snijden,

Bereidingswijze

Bak in olijfolie mengsel van gesnipperde ui en knoflook goudgeel (niet aan laten bakken)
Schep mengsel uit pan en bak daarin de zalmmoten aan beide kanten licht bruin (niet te hard)
Voeg mengsel van ui en knoflook toe en voeg ook de champignons, tomaten en Italiaanse kruiden toe.
(gedroogd liefst strooien over zalmmoten).
Met deksel op de pan 10 minuten laten sudderen. (keer zalmmoten enkele keren om)
Ondertussen rijst koken.
Daarnaast worteltjes beetklaar koken in weinig water.

Serveertip

Serveren met tomatensalade of andere salade.

Bron

Houtsmuller recepten



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van charkamman


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van charkamman
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top