Pakje roomboterbladerdeeg
300 gram knolvenkel
75 gram walnoten
2 eetlepels olijfolie
500 gram handperen
1 eetlepel tarwebloem
3 eieren
2 dl. Zure room
Ovenschaal
Lekker makkelijke venkel perentaart, volgens recept van Houtsmuller (gezond!)
Over voorverwarmen op 200 °. Venkel wassen, groen afknippen en in blokjes snijden, walnoten grof hakken,peren schillen en in blokjes snijden, bladerdeeg ontdooien
Venkel in olie bakken en grof gehakte walnoten na enkele minuten toevoegen. Na 5 minuten van het vuur halen.
Peren bij de venkel doen.
Springvorm invetten met wat olie en met bloem bestuiven en met het ontdooide deeg bekleden. Met een
opstaande rand van 2 cm die wordt gevouwen over het mengsel
Venkelmassa over het deeg verdelen en eieren loskloppen met de zure room en dit mengsel over de venkel
verdelen.
Bak de taart in 40 minuten goudbruin in de oven (200 ° )
Serveren met een groene salade naar keuze.
Houtsmuller recepten