1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Vegetarische keuken
  5. Venkel perentaart

Venkel perentaart

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-05-2013

Ingrediënten 4 personen


Pakje roomboterbladerdeeg
300 gram knolvenkel
75 gram walnoten
2 eetlepels olijfolie
500 gram handperen
1 eetlepel tarwebloem
3 eieren
2 dl. Zure room


Verder heb je nodig


Ovenschaal


Lekker makkelijke venkel perentaart, volgens recept van Houtsmuller (gezond!)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Over voorverwarmen op 200 °. Venkel wassen, groen afknippen en in blokjes snijden, walnoten grof hakken,peren schillen en in blokjes snijden, bladerdeeg ontdooien

Bereidingswijze

Venkel in olie bakken en grof gehakte walnoten na enkele minuten toevoegen. Na 5 minuten van het vuur halen.
Peren bij de venkel doen.
Springvorm invetten met wat olie en met bloem bestuiven en met het ontdooide deeg bekleden. Met een
opstaande rand van 2 cm die wordt gevouwen over het mengsel
Venkelmassa over het deeg verdelen en eieren loskloppen met de zure room en dit mengsel over de venkel
verdelen.
Bak de taart in 40 minuten goudbruin in de oven (200 ° )

Serveertip

Serveren met een groene salade naar keuze.

Bron

Houtsmuller recepten



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van charkamman


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van charkamman
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top