1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Vegetarische keuken
  5. zuurkoolschotel (Houtsmuller)

zuurkoolschotel (Houtsmuller)

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-05-2013

Ingrediënten 4 personen


500 gram zuurkool
2 appels
handvol zwavelarme rozijnen
1/2 verse ananas (of blik ananas op eigen sap)
klontje roomboter zonder zout
2-3 dl appelsap (koud geperst troebel sap)



Lekker snelle zuurkoolschotel volgens Houtsmuller

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Haal de zuurkool los. Snijd de appel in blokjes. (liefst met schil en al Zie archief kankernieuws) Was de
rozijnen en snijd de verse ananas in schijven van 1 cm dikte. Verhit de boter en bak 1 minuut de zuurkool in
de boter. Voeg daarna het appelsap, de appelblokjes en de rozijnen toe en stoof dit met de deksel op de
pan 25 minuten op een zacht vuur. Vlak voor opdienen leg je de schijven ananas op de zuurkoolmassa en
verwarm deze mee.

Serveertip

Serveer met aardappelpuree en fruitsalade naar eigen smaak

Bron

Houtsmuller recepten



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van charkamman


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van charkamman
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top