2 visbouillontabletten
1 grote ui
stukje wortel
peterseliewortels
600 g gemengde vis, bijv. zeeduivel, zeewolf, kabeljauw en zalm
50 g roomboter
3 eetlepels tarwebloem
scheutje slagroom
1 knoflookteen
100 g champignons (biologische)
tamari en peper
1/2 bekertje crème fraîche
400 g spinazieblaadjes (vers of diepvries bladspinazie)
Gemengde vis met spinazie: je kunt alle vette vis gebruiken die voorhanden is!
De bouillontabletten oplossen in 1 liter water en met een halve ui, wortel en de peterseliewortels aan de
kook brengen. De visfilets in de bouillon leggen en in 10 minuten ( niet koken) gaar laten worden.
De filets met een schuimspaan uit de bouillon nemen en de bouillon zeven.
In een ruime pan de boter smelten en hierin het gesnipperde uitje en het uitgeperste knoflookteentje 5
minuten fruiten. De bloem erbij roeren en even laten pruttelen.
In gedeelten 1/2 l visbouillon toevoegen en al roerend steeds aan de kook brengen. De ragout 5 minuten
zachtjes laten koken.
De vis in stukjes snijden en met de champignons, de gewassen spinazieblaadjes, de crème fraîche, zout en
peper naar smaak en een scheutje slagroom bij de ragout roeren.
Nog wel verwarmen, maar niet echt aan de kook brengen.
Serveer met aardappelpuree en witlofsalade
Houtsmuller recepten