2 stronken paksoi,2 uien, 2 rode paprika`s, 5 bosuitjes, 350 g tofu, 3 cm gember, 3 eetlepels tamari, 2 dl groentebouillon (uit een , peper, 4 eetlepels sesamzaadjes
Wok
Roergebakken paksoi volgens Houtsmuller-dieet (vroeger Moerman)- erg gezond en erg lekker
Snijd de paksoi klein, snijd de tofu, gember en paprika`s fijn, snipper de ui en de bosuitjes, maak de groentebouillon klaar (van een vegetarisch blokje); rooster de sesamzaadjes.
Verhit kokosolie in een wok, bak de ui glazig, pers de knoflook erbij, voeg de paprika toe en bak 2 minuten mee. Tofu en gember erbij, peper naar smaak. Omscheppend 3 minuten bakken. Paksoi en bosuitjes toevoegen en 2 minuten meebakken op hoog vuur, daarna de tamari en de bouillon erbij, goed doorwarmen. Vlak voor opdienen de geroosterde sesamzaadjes eroverheen strooien.
Met rijst en salade.
Houtsmuller recepten