Mini-citroentaartjes gevuld

  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 10-05-2013
  • Mini-citroentaartjes gevuld

    Mini-citroentaartjes gevuld

    Mini-citroentaartjes gevuld

Taarten omhullen met een laagje fondant, marsepein, een glazuur of ganache is heel mooi en ook nog eens lekker, maar een gevulde laagjescake zonder al die toeters en bellen mag er ook zijn! Om ook dat eens te laten zien hebben we deze taartjes gewoon in al hun eenvoud gelaten – alleen een laagje poedersuiker op de topjes gedaan. Knapperds zijn het!

Dit recept komt uit het boek "Dessert tables".

Deel dit recept

Ingrediënten
240 g bloem
1½ theel bakpoeder
snufje zout
130 g boter
300 g suiker
½ eetl vanille-extract
1 theel citroenrasp
1 eetl citroensap
115 g eiwit (het wit van ongeveer 4 eieren)
175 ml volle melk
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm je oven voor op 175 °C. Vet je mini-bakvormen in en bekleed de bodem met bakpapier. Vet het papier ook in en bestuif het geheel met een dun laagje bloem, tik de overtollige bloem weg.

Bereidingswijze

Zeef bloem, bakpoeder en zout in een schaal. Zet apart. Klop de boter luchtig op middelhoge snelheid, ongeveer 30 seconden. Giet geleidelijk de suiker erbij en klop tot je een luchtige, lichtgekleurde massa hebt, ongeveer 5 minuten. Klop het vanille-extract erdoor, gevolgd door de citroenrasp en het citroensap.
Klop nu het eiwit erdoor tot je een homogene massa hebt. Klop het bloemmengsel en de melk op lage snelheid in 3 delen door de boter. Begin en eindig met het bloemmengsel, schraap na elke beurt met je pannenlikker het beslag naar de onderkant van de schaal.

Verdeel je beslag gelijkmatig over de bakvormen. Vul de mini-bakvormen net als een gewone bakvorm voor 2/3. Ik gebruik altijd een ijsschep om in elke vorm evenveel beslag te krijgen, in dit geval had ik 2 ijsscheppen per bakvorm nodig.
Bak tot de cakes goudbruin zijn en een prikker er droog uitkomt, ongeveer 20 minuten.
Laat de cakes 10 minuten afkoelen in de vorm, haal een mespunt langs de rand en til de cakes uit de vormen. Leg de cakes op een rooster en laat ze geheel afkoelen, ongeveer een halfuur.
Snijd de cakes in laagjes en vul ze met een lekkere vulling, zoals botercrème (zie p. 49). Wij hebben een rond klein spuitmondje gebruikt en bolletjes vulling op de cakelaag gespoten, dan krijg je een heel leuk effect.
Dit recept kan je natuurlijk ook gebruiken voor een grote cake. Als je het recept verdubbelt, heb je genoeg beslag voor een cake van 22/23 cm bestaande uit 3 cakelagen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten