Pittige zuurkoolschotel

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 09-05-2013
  • Pittige zuurkoolschotel

    Pittige zuurkoolschotel

    Pittige zuurkoolschotel

  • Pittige zuurkoolschotel

    Pittige zuurkoolschotel

    Pittige zuurkoolschotel

Een pittige ovenschotel, lekker en eenvoudig

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500g zuurkool
500g aardappelen
200g spekblokjes
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
2-3 el crème fraîche
rode peper in ringetjes (hoeveelheid naar smaak)
1 el boter
1 el plantaardige olie
oude kaas
kerriepoeder
peper en zout
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Schil de aardappelen en snijd ze in schijfjes.

Bereidingswijze

Kook de aardappels in ca. 10 minuten voor. Kook de zuurkool enkele minuten.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verhit de boter in een diepe koekenpan en bak daarin de spekblokjes goudbruin, voeg vervolgens de rode peper en de ui en knoflook toe en bak even mee tot de ui glazig is. Roer nu de crème fraîche erdoor. Voeg de kerriepoeder toe en breng op smaak met peper en zout.

Vet een ovenschaal in met de olie en beleg de bodem met de helft van de aardappelschijfjes. Leg daarop een laag van zuurkool. Leg boven de zuurkool het peper-spekmengsel en eindig met de andere helft van de aardappelschijfjes. Bestrooi met de kaas en zet 15 minuten in de oven.

Serveertip

Eet smakelijk!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten