Fiesta Fingerfood met watermeloen

  • Mexicaans,
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 09-05-2013
  • Fiesta Fingerfood met watermeloen

    Fiesta Fingerfood met watermeloen

    Fiesta Fingerfood met watermeloen

  • Fiesta Fingerfood met watermeloen

    Fiesta Fingerfood met watermeloen

    Fiesta Fingerfood met watermeloen

  • Fiesta Fingerfood met watermeloen

    Fiesta Fingerfood met watermeloen

    Fiesta Fingerfood met watermeloen

  • Fiesta Fingerfood met watermeloen

    Fiesta Fingerfood met watermeloen

    Fiesta Fingerfood met watermeloen

  • Fiesta Fingerfood met watermeloen

    Fiesta Fingerfood met watermeloen

    Fiesta Fingerfood met watermeloen

  • Fiesta Fingerfood met watermeloen

    Fiesta Fingerfood met watermeloen

    Fiesta Fingerfood met watermeloen

Een heerlijk licht, verfrissend en tegelijkertijd pittig hapje dat smaakt naar meer!
Voor wie net zo van Mexicaans getinte maaltijden houdt als wij en het leuk vindt om een beetje te broddelen! Geen precies-pas recept, maar een basis idee dat je een beetje naar je eigen hand kan zetten, afhankelijk van je eigen smaak en de materialen en ingrediënten waar je mee gaat werken. Ik gebruik eigengebakken (kleine) maistortilla`s, maar je kan ze tegenwoordig ook kopen in de supermarkt. De tortilla`s uit de supermarkt (corntortilla`s -Casa Fiesta) zijn groter.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
een flink stuk watermeloen, in blokjes van 1-2 cm (zonder pitjes)
voldoende maistortilla`s om 8-12 rondjes uit te steken (of meer *)
1 handvol gemengde pitten (bijvoorbeeld meloen-pompoen-pijnboom)
1 grote hand gemengde slablaadjes
1 tl suiker,
1 tl grof zeezout
1 tl chilipoeder
1 tl limoenrasp
1 el limoensap
extra vergine olijfolie (naar smaak)
100-150 gram Bettine blanc of andere zachte geitenkaas
1-2 el zure room
een scheutje melk
zonnebloemolie of olijfolie om te frituren
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
koekenpan, spatel, schuimspaan, vijzel, steekring, keukenpapier

Voorbereiding

*Opmerking vooraf: Steek- en/of kookringen heb je in allerlei soorten en maten. Ik gebruikte een steker van 9 cm, maar heb je een iets grotere of kleinere uitsteker dan is dat geen probleem. De grootte van de uitsteker en de grootte van de maistortilla bepalen wel hoeveel rondjes (tostada`s) per tortilla je uit kunt steken. Ik besloot in eerste instantie om 2 tostada`s van 9 cm per persoon te maken, maar we vonden het gerechtje zo lekker en ik had bovendien flink wat meloenblokjes gesneden, dat ik er uiteindelijk 3-4 per persoon van maakte en meer zouden we ook gelust hebben! Bepaal zelf hoeveel rondjes je denkt nodig te hebben en steek ze uit. Je kan iedereen aan tafel zijn eigen tostada op laten bouwen, je kan ze zelf in de keuken assembleren en kant klaar presenteren. De tostada`s moeten na het assembleren wel direct gegeten worden anders blijven ze niet knapperig.

Rooster de gemengde pitten in een droge koekenpan op een matig vuur goudbruin. Doe ze over in een bakje en zet weg tot gebruik.
Vijzel chilipoeder, suiker en zeezout tot een mengseltje en roer daar de limoenrasp door. Breng de blokjes watermeloen op smaak met dit mengseltje. Roer eerst een gedeelte door de meloen en proef! Je wil niet dat de smaak voor jou te pittig wordt.
Meng in een schaaltje 1 el limoensap met wat lekkere olijfolie tot een fris-zurige dressing voor de slablaadjes en zet opzij. Schep 1-2 el zure room in een klein schaaltje en roer de room los met een scheutje melk; zet opzij.

Bereidingswijze

Verhit een flinke laag olie in een ruime koekenpan tot gloeiend heet en bak de tortilla rondjes (3-4 per keer) aan beide zijden goudbruin (1-2 minuten per kant). Voorkom dat de tostada`s tijdens het bakken dubbelklappen door er lichtjes met een spatel op te duwen. Schep ze met een schuimpaan uit de pan en leg ze op een bord met keukenpapier om uit te lekken. Bak de overige tostada`s op de zelfde manier.
Meng nu de slablaadjes met (een gedeelte van) de limoen-olie dressing. Verkruimel de kaas boven de watermeloen en hussel kaas en meloen losjes door elkaar.
De opbouw van de watermeloen tostada is als volgt: Leg een tostada op een bord, leg daar wat aangemaakte slablaadjes op gevolgd door een lepel meloen-kaas mengsel. Strooi wat geroosterde pitjes over de meloenblokjes en top het geheel af met een kloddertje zure room.

Bron

Vrij naar een recept van Steve Gale

Serveertip

Eet de tostada`s met de hand en houd wat servetten bij de hand!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten