jachtschotel
- Nederlands, Hoofdgerecht
- > 120 min.
vleesschotel lekker lang laten sudderen regelmatig omscheppen/roeren
in stoofschotels wordt zuur toegevoegd dat kan met zilveruitjes of azijn of zure appel
Ingrediënten 6 personen
800g sucade/runderlappen in dobbelstenen2 el bloem
2 el olie
100 g boter
50 g spekblokjes
2 uien gesnipperd
4 kruidnagels
10 gekneusde jeneverbessen
2 laurierbladeren
300 ml rode wijn
2 plakken ontbijtkoek (blokjes laatste half uur mee koken)
lekkerdermet:
900 g aardappelpuree (zelf gemaakt ′t lekkerst)
2 appels in ringen en geschild
2 beschuiten verkruimelen
Benodigdheden
braadpan voor stovenVoorbereiding
snijwerk
en vlees met bloem mengen
Bereidingswijze
lekker stoven
Bron
allerhande: rene eijkelenkamp
Serveertip
aardappelpuree met schijfjes appel opdienen daarop het stoofvlees